Bloggen is verbinding maken

“Zit er een blogger in je?” vroeg Sander terloops. “Ik denk het wel!” Antwoordde ik –ook- terloops, en realiseerde me dat ik daar ook nog wel wat langer bij stil moet staan. Bloggen is verbinding maken, en vandaar mijn “ik denk het wel”. Bloggen is ook het uitdragen van een beeld/visie die aansluit bij je ‘publiek’. Het moet qua vorm en inhoud dus aansluiten. En ik dacht ... Dat is ons vak als ‘leiders’ in met name de dienstverlening. Afstemmen met onze medewerkers op het doel dat we nastreven. Ik zei tegen Sander:” We gaan er aan beginnen!” Dus hier mijn eerste en zeker niet mijn laatste blog.

Waar zullen mijn blogs over gaan? Natuurlijk over allerlei zaken die gekoppeld zijn aan het wel en wee van Asito en actuele thema’s die ons –zullen gaan- raken. Uiteraard zal familiegevoel, inclusiviteit (iedereen doet er toe en doet mee), duurzaamheid, meerWaarde en trots de rode draad zijn.

Alles met de bedoeling om ons op een goede manier te verbinden aan Asito (dus de medewerkers), onze klanten en de wereld waar we in leven. Al deze verbindingen zullen in de aankomende tijd de revue passeren. Waarom ik verbinding zo belangrijk vind? Laat ik daar mijn eerste blog aan wijden.

Verbinden is voor mij het versterken van de kracht(en) die we in ons hebben. Je kunt in je eentje nog zo sterk of creatief zijn. Samen –in verbinding- ben je sterker, sneller, creatiever, slimmer en ga zo maar door. De kracht van verbinding is ongekend. We zien dit dagelijks om ons heen. In ons bedrijf, in onze sector, in Nederland, in Europa. Als we ‘los’ (dus niet in verbinding) zaken voor elkaar willen krijgen is dat een stuk moeilijker. Een mooi voorbeeld maakten we mee tijdens de Objectleiderdag op 12 mei. Daar hebben alle, ruim 250 objectleiders, ons geïnspireerd met hun ervaring, kennis en trots. Samen -in verbinding- waren we in staat om ingewikkelde thema’s om te zetten naar praktische oplossingen. Zo sterk en zo praktisch wordt het nooit als je dit ‘alleen’ bedenkt. Verbinding is cruciaal. Verbinding is kracht.

Ik wil met mijn blog  bijdragen aan de verbinding. En als iemand wil reageren…... Doen!

Charles Vinke
Algemeen Directeur Asito BV

Charles Vinke
Algemeen directeur
Charles Vinke is 9 jaar in dienst van Asito en sinds 1 januari 2015 algemeen directeur. Vinke heeft jarenlange ervaring in de facilitaire dienstverlening.

Recente blogberichten

 • Als je nee zegt …

  12 maart 2019

  Ik ben, als oude grijze man, de waarde van podcasts aan het ontdekken. Als ik in de trein zit, of in de auto of gewoon op een onbewaakt...


 • Wall of shame

  11 februari 2019

  Vorige week sprak ik met één van onze jonge veelbelovende managers. Dat mag ik vaak doen. En vaak zijn het hele jonge mensen (vindt deze...


 • Is 2019 het jaar van de waarheid?

  21 januari 2019

  Ik lees, zoals vele van jullie, regelmatig interviews en blogs van ‘toekomstkijkers’. Daar leer ik van. Dat inspireert. En ik word...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito