Een dagje in de maand extra

Stel je eens voor het is 30 juni en je werkdag is ten einde. En zoals alle andere dagen denk je aan het einde van de dag nog eens na over wat er zoal gebeurd is. Je praat hier nog eens wat uitgebreider thuis over en gaat lekker op tijd naar bed. De volgende dag wordt je wakker en na een heerlijke kop koffie, kijk je in je agenda wat de dag gaat brengen. En tot je grote vreugde en ook wel verwondering, zie je geen enkele afspraak staan op 31 juni. Je denkt, dat kan toch niet… normaal staan er altijd wel een paar afspraken en nu geen enkele. Je kijkt nog eens goed en realiseert je plotseling dat 31 juni helemaal niet bestaat. Het is eigenlijk 1 juli (na 30 juni) en je snapt er helemaal niks van. 

En dan herinner je je die blog waarin geschreven stond ‘Een dagje in de maand extra’. Zou dat kunnen? Gewoon een extra dag. Je zoekt die blog nog eens op. En ja hoor, hij schrijft het echt. Met een adequate werkplek organisatie ben je in staat een extra dag in de maand te verdienen. En je denkt dit is wel heel letterlijk een extra dagje in de maand. Hoe zou dat werken?


Terug naar deze blog, hou dat gevoel van een volledig lege werkdag vast, ga ik jullie allemaal de volgende belofte doen. In de aankomende tijd zal ik om de 2 weken (dus vaker en sneller dan normaal) uit de doeken doen hoe dat werkt. Het is namelijk inderdaad mogelijk om een dag in de maand te krijgen met een paar kleine aanpassingen in je werkplek en -aanpak.

Laat ik in de deze eerste blog over dit onderwerp even de context schetsen van mijn ervaringen tot nu toe en mijn aanpak.

Een groot aantal jaren geef ik veelal op verzoek en vaak in de zomer periode in ons bedrijf de training ‘tijd en prioriteit’. Dit zijn veelal trainingen die een dag duren en in een ongedwongen en vertrouwelijke sfeer plaatsvinden. Leuk om te doen en de reacties zijn altijd enthousiast. En om dit in jargon te plaatsen, ik maak de deelnemers van ‘onbewust onbekwaam’ naar ‘bewust onbekwaam’. De start van de training is dus een beetje confronterend en ongemakkelijk omdat iedereen wel last heeft van tijdsdruk, overvolle agenda’s, te weinig voorbereidingstijd, overvolle mailbox en ga zo maar door. Daar hebben we het dan dus over, omdat we dat voor het overgrote deel zelf veroorzaken en dat moeten we weten en wegnemen. Dat kan en ik wil graag met deze blog -en ook de aankomende blogs- mijn ervaringen op dit onderwerp delen.

Ik wil met mijn blog bijdragen aan de verbinding. En als iemand wil reageren. Doen!

Charles Vinke

Algemeen Directeur Asito BV

Charles Vinke
Algemeen directeur
Charles Vinke is 9 jaar in dienst van Asito en sinds 1 januari 2015 algemeen directeur. Vinke heeft jarenlange ervaring in de facilitaire dienstverlening.

Recente blogberichten

 • Rommel is ruis

  9 juli 2019

  Dit is mijn tweede blog -tweewekelijks- met als onderwerp ‘tijd en prioriteit’. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, geef ik al vele...


 • Als je nee zegt …

  12 maart 2019

  Ik ben, als oude grijze man, de waarde van podcasts aan het ontdekken. Als ik in de trein zit, of in de auto of gewoon op een onbewaakt...


 • Wall of shame

  11 februari 2019

  Vorige week sprak ik met één van onze jonge veelbelovende managers. Dat mag ik vaak doen. En vaak zijn het hele jonge mensen (vindt deze...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito