En als je dan eenmaal op vakantie bent!

De vakantietijd is aangebroken, wat uiteraard een onderwerp is voor veel blogs. Ik ga het in mijn blog niet hebben over de ongekende gemakken die we thuis allemaal hebben, en ook niet over de stress en ongemakken die een vakantie met zich mee brengt. Ik ga het niet hebben over mijn heerlijke grote bed; mijn mooie keuken; mijn altijd werkende internetverbinding; mijn stoel in de zon (zonder handdoekreservering); beheersbare temperaturen en ga zo maar door. Laat ik daar juist niet over hebben!

Waar wil ik het dan wel over hebben? In deze vakantieperiode wil ik het graag hebben over onze collega’s. We hebben het er bij Asito veel over. Trots, passie, inzet, onmisbaar, het zijn allemaal begrippen die dan vaak gebruikt worden. Meer dan terecht! Lees de blog van Loes Heerink (nog) maar eens rustig door om een goed beeld te krijgen hoe belangrijk onze schoonmaakkrachten zijn. Recht uit het hart en zeer treffend!

Ik was op bezoek bij één van onze belangrijke zakenrelaties en ze zei tegen mij: “Ik heb het onderwerp voor je volgende blog!” Vervolgens begint ze te vertellen over een aantal bijzondere momenten die ze heeft ervaren. Ze vertelde me over wat ze had ervaren in twee ziekenhuizen, op een treinstation en op Schiphol. Ze zag Asitomedewerkers die daar hun werk deden, in alle gevallen stond de cliënt, de familie of de reiziger centraal. Op deze momenten ervaarde ze zelf de rust, maar ook de trots waar wij het zo vaak over hebben.  

Blog Charles Vakantie

 

Dit zette me aan het denken en ik concludeerde voorzichtig het volgende. De familie van Asito is veel groter dan ‘alléén’ onze medewerkers. Onze collega’s zijn onmisbaar en vormen dagelijks daadwerkelijk de verbinding in onze maatschappij! Niet alleen vanwege het werk dat ze doen, ze zijn blijkbaar ook een ‘vertrouwd beeld’ geworden op veel verschillende plekken in Nederland. Het doet me goed om me te realiseren dat we bij Asito de verbinding met zoveel mensen op zoveel plaatsen voor elkaar weten te krijgen. 
Als je dan op vakantie gaat… en je komt weer thuis dan kun je 'gewoon' op ons rekenen. Wij staan klaar om je te ontvangen! Of dit nu op Schiphol, een treinstation of op andere plekken in het land is. 

Voor iedereen die op vakantie is of nog gaat, een hele fijne vakantie!

Ik wil met mijn blog bijdragen aan de verbinding. En als iemand wil reageren. Doen! Reageren kan via Twitter: www.twitter.com/chvinke

Charles Vinke 
Algemeen Directeur Asito BV

Charles Vinke
Algemeen directeur
Charles Vinke is 9 jaar in dienst van Asito en sinds 1 januari 2015 algemeen directeur. Vinke heeft jarenlange ervaring in de facilitaire dienstverlening.

Recente blogberichten

 • Als je nee zegt …

  12 maart 2019

  Ik ben, als oude grijze man, de waarde van podcasts aan het ontdekken. Als ik in de trein zit, of in de auto of gewoon op een onbewaakt...


 • Wall of shame

  11 februari 2019

  Vorige week sprak ik met één van onze jonge veelbelovende managers. Dat mag ik vaak doen. En vaak zijn het hele jonge mensen (vindt deze...


 • Is 2019 het jaar van de waarheid?

  21 januari 2019

  Ik lees, zoals vele van jullie, regelmatig interviews en blogs van ‘toekomstkijkers’. Daar leer ik van. Dat inspireert. En ik word...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito