Tussen droom en werkelijkheid

We zien ons zeer bewust van de wereld om ons heen. We krijgen iedere dag heel veel informatie aangeboden die we zo goed mogelijk plaatsen. En gek genoeg overkomt het ons regelmatig dat we wel weten dat we gedroomd hebben, maar niet meer weten waarover. Blijkbaar is dat lastig om te reproduceren. En soms, zo tijdens het maken van de plannen voor de aankomende jaren vraag ik me wel eens hardop af: ‘Dromen we genoeg?’ Zijn we voldoende, ‘voorbij’ onze werkelijkheid, bezig met de dromen van morgen?

Ik betrap mezelf er op dat ik blijf hangen in het nu (of in het verleden) en dat een beeld van een ‘dromerige mooie en aanlokkelijke’ toekomst niet altijd voldoende ruimte krijgt. En toch zullen onze dromen ons moeten leiden naar een betere wereld. Immers als je blijft doen wat je doet, krijg je wat je hebt! Dat is vaak niet voldoende. We zullen als bedrijf, als werknemer, als gezinslid, … moeten blijven dromen. 

En als we dan zo’n ‘zakelijke’ droom hebben. Wat doen we er dan mee? Wuiven we die weg, of wuiven we hem binnen? Ik ben er van overtuigd dat ik door de waan van de dag vele mooie, goeie en zinvolle dromen weg wuif. Ze komen voorbij, je staat er even (te kort bij stil) en holt en vliegt weer naar de volgende afspraak of vergadering. 


Mijn remedie? Iedere zaterdagochtend, vaak heel vroeg, laat ik me inspireren door het internet af te struinen naar inspirerende en mooie verhalen. TED werkt voor mij dan heel goed. En de meeste inspiratie haal ik uit die verhalen waar ik nog nooit iets van gezien, gehoord of gelezen had/heb. Vaak zie je dan paralellen, oplossingen of vergezichten die je eigen werkelijkheid verrijken. Je moet dan wel de kans en de tijd nemen om hier even bewust en aandachtig bij stil te staan. En dat lukt mij het beste … heel vroeg op zaterdagochtend (met een heerlijke bakje koffie). Zo probeer ik mijn dromen levend en sterk te houden.
 
Ik wil met mijn blog bijdragen aan de verbinding. En als iemand wil reageren. Doen!

Reageren kan via Twitter; www.twitter.com/chvinke

Charles Vinke
Algemeen directeur
Charles Vinke is 9 jaar in dienst van Asito en sinds 1 januari 2015 algemeen directeur. Vinke heeft jarenlange ervaring in de facilitaire dienstverlening.

Recente blogberichten

 • Als je nee zegt …

  12 maart 2019

  Ik ben, als oude grijze man, de waarde van podcasts aan het ontdekken. Als ik in de trein zit, of in de auto of gewoon op een onbewaakt...


 • Wall of shame

  11 februari 2019

  Vorige week sprak ik met één van onze jonge veelbelovende managers. Dat mag ik vaak doen. En vaak zijn het hele jonge mensen (vindt deze...


 • Is 2019 het jaar van de waarheid?

  21 januari 2019

  Ik lees, zoals vele van jullie, regelmatig interviews en blogs van ‘toekomstkijkers’. Daar leer ik van. Dat inspireert. En ik word...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito