Wat zoek je in de Johan Cruijff arena?

Het antwoord laat zich makkelijk raden. Heracles Almelo voetbalde afgelopen zondag tegen Ajax Amsterdam. (Een roemloze 1-0 voor de thuisclub!) En is dit dan een goed thema voor je blog? Nee, niet op zich, maar we waren er ook nog om een andere reden. We zijn als trotse hoofdsponsor van Heracles Almelo met onze eigen Almelose supporters meegereisd om een nieuw en bijzonder initiatief te lanceren. 

Asito zal vanaf nu, in de persoon van onze CCO (Chief Cleaning Officer) Dion, alle uitwedstrijden aanwezig zijn om het ‘uitvak’ en de ‘bezoekerskleedkamer’ schoon en netjes achter te laten. Niet om heel Nederland te laten zien dat we geweldig kunnen schoonmaken en opruimen. Dat weet iedereen al lang! Ook niet om vervolgens in al die stadions te gaan schoonmaken. Dat is niet de opzet van dit initiatief. Het is een ode aan onze collega’s die (net als wij in diverse stadions) de tribunes, kleedkamers en kantoren schoonhouden. Werk dat door iedereen wordt gewaardeerd en gezien, en dat willen we met ons initiatief nog een keer benadrukken. Het is dus een ‘petje af’ aan al onze collega’s in de stadions in heel Nederland!

En wat is de achtergrond? Simpel! Wij komen op bezoek. Gebruiken de tribune en de kleedkamer en willen die graag netjes achterlaten. Noem het op een goede en gepaste wijze gebruik maken van de gastvrijheid van de ontvangende club en een ‘dankjewel’ aan onze collegaschoonmakers.

En hoe was de eerste keer? Nou … dat was best improviseren en heel hard werken. Immers als je met elkaar een hele middag op zo’n tribune doorbrengt ‘blijft er wel wat achter’ om op te ruimen. We hebben het hele uitvak schoongeveegd en vervolgens helemaal nat gereinigd. Het lag er schoon en glimmend bij toen we kwamen en zeker toen we weer weggingen. Datzelfde geldt ook voor de kleedkamer! 


Dus gaaf, leuk en hard werken en ook weer een sterk bewustzijn van de klus die alle collega’s van Asito iedere dag klaren. Voor en na sluitingstijd je werk doen ten behoeve van diegene die er komen werken, recreëren, winkelen, reizen, verblijven, etc. Ik ging supertrots op ons werk (en ons nieuwe initiatief)! Terug naar het oosten, samen met Dion (onze CCO) en Roel. We hadden ons mooie en eervol werk afgeleverd. We begrijpen weer een beetje beter wat we met elkaar, soms zichtbaar maar vaak onzichtbaar, betekenen voor onze klanten.

Dion, succes met je mooie taak in de aankomende jaren! Ik zag je trots tijdens je eerste klus in Amsterdam en gun je nog vele mooie nieuwe ervaringen in alle stadions in Nederland!

Ik wil met mijn blog bijdragen aan de verbinding. En als iemand wil reageren. Doen! Reageren kan via Twitter: www.twitter.com/chvinke

Charles Vinke  
Algemeen Directeur Asito BV


Charles Vinke
Algemeen directeur
Charles Vinke is 9 jaar in dienst van Asito en sinds 1 januari 2015 algemeen directeur. Vinke heeft jarenlange ervaring in de facilitaire dienstverlening.

Recente blogberichten

 • Als je nee zegt …

  12 maart 2019

  Ik ben, als oude grijze man, de waarde van podcasts aan het ontdekken. Als ik in de trein zit, of in de auto of gewoon op een onbewaakt...


 • Wall of shame

  11 februari 2019

  Vorige week sprak ik met één van onze jonge veelbelovende managers. Dat mag ik vaak doen. En vaak zijn het hele jonge mensen (vindt deze...


 • Is 2019 het jaar van de waarheid?

  21 januari 2019

  Ik lees, zoals vele van jullie, regelmatig interviews en blogs van ‘toekomstkijkers’. Daar leer ik van. Dat inspireert. En ik word...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito