21.000 deelnemers aan Nationaal Integratiediner

Meer dan 21.000 mensen deden op donderdag 11 oktober mee aan het Nationaal Integratiediner. Op meer dan honderd locaties door heel Nederland aten mensen van verschillende nationaliteiten met elkaar om elkaars cultuur beter te leren kennen. Naast Initiatiefnemer Asito deden onder andere de NS, Dirk, Alliander, Wehkamp, Hoog Catharijne, het Ministerie van SZW, Resto vanHarte, VGZ, Ikea, Vluchtelingenwerk, ROC Nijmegen en Yarden mee. Het Nationaal Integratiediner werd voor de achtste keer georganiseerd.

Sander Haas, mede initiatiefnemer: ‘Het is geweldig om te zien hoe mensen tot elkaar komen tijdens het Nationaal Integratiediner. Overal worden de heerlijkste gerechten klaargemaakt die meteen ook gespreksstof zijn. Want ieder gerecht brengt een verhaal mee. Het hoort bij een bepaalde feestdag, of oma kon dat zo goed klaarmaken. Eten brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat mensen de verschillen tussen elkaar meer gaan waarderen.’
 
Het Nationaal Integratiediner is ontstaan bij schoonmaakorganisatie Asito als middel om hun 10.000 medewerkers van meer dan 100 nationaliteiten met elkaar te verbinden. Het negende Nationaal Integratiediner staat gepland voor donderdag 10 oktober 2019. Geïnteresseerde organisaties kunnen meer informatie vinden op www.nationaalintegratiediner.nl.


 
 
 

Nid site
Nid Site

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito