Asito wil afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen in Gemeente Winterswijk

In samenwerking met het Werkgeverservicepunt (WSP) start Asito per 1 juli bij de Gemeente Winterswijk met een tweejarige pilot. Het doel van de pilot is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en reguliere medewerkers samen te brengen. 

De focus ligt op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat ook zij optimaal kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Hiervoor zal Asito o.a. persoonlijke begeleiding, coaching en scholing aanbieden. John Verpoort, Vestigingsmanager Werkbedrijf bij Asito: “Asito heeft zo’n 1200 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. We hebben dus alle ervaring en tools in huis om deze doelgroep te voorzien van de best mogelijke begeleiding.”

Een verbeterde werkomgeving
Asito wil de schoonmaakkrachten uit ‘de schaduw’ hebben en gaat de dagschoonmaak introduceren bij de Gemeente Winterswijk. Fred Klaassen, Vestigingsmanager Achterhoek bij Asito: “In de huidige situatie werken de schoonmaakkrachten vaak ’s ochtends en ’s avonds. Dit betekent geen aaneengesloten werkuren en een zekere onzichtbaarheid voor andere werknemers. We willen graag meer rust creëren bij medewerkers met de dagschoonmaak. Ze zullen meer in het zicht werken en krijgen aaneengesloten werkuren. Dit werkt prettiger en verlaagt het ziekteverzuim.”

Persoonlijke aanpak
Eén van de belangrijkste doelen van Asito is het verbeteren van de in-, door- en uitstroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. John: “In afstemming met WSP en Gemeente Winterswijk zullen we de medewerkers persoonlijk begeleiden. We vinden het belangrijk om te kijken naar talenten. Wat vindt de medewerker leuk? Waar is hij of zij goed in? Samen weet ik zeker dat deze pilot succesvol wordt en dat we de afstand tot de arbeidsmarkt aanzienlijk kunnen verkleinen voor een grote groep mensen.”

De kennis van Asito
Gemeente Winterswijk koos Asito als partner door de jarenlange ervaring met inclusiviteit. “Net als WSP en Gemeente Winterswijk, hebben wij inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. We zetten ons enorm in voor onze medewerkers en ondersteunen ze graag in hun persoonlijke ontwikkeling. We bieden schoonmaakopleidingen, trainingen, coaching, maar bijvoorbeeld ook taalcursussen. We willen dat onze medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen bij Asito”, aldus de twee vestigingsmanagers.  

18%200629%20john%20verpoort
John Verpoort

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito