Genomineerden prijsuitreiking Duurzame Dinsdag bekend!

Duurzame Dinsdag verzamelt al 21 jaar inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving. Traditiegetrouw worden alle initiatieven op de eerste dinsdag van september in een koffer aangeboden aan het kabinet. De genomineerden voor de Asito Sociale-innovatieprijs zijn JobSurfing, Inclusief bankieren met de GIVO app en The Treehouse Maastricht. In totaal zijn er 18 genomineerden in 6 categorieën. De winnaars krijgen een geldbedrag van 1.000 euro. Daarnaast hebben alle genomineerden sowieso al een prijs te pakken: ze mogen 3 september deelnemen aan het netwerkontbijt met meerdere Tweede Kamerleden.

Drie genomineerden Asito Sociale-innovatieprijs

JobSurfing

JobSurfing is een innovatief platform om werk te ontdekken en te creëren dat beter aansluit bij wat je echt wilt. Stapsgewijs laten ze scholen en het bedrijfsleven kennis maken met machine learning en artificial intelligence, door middel van ‘beste suggesties’ voor studenten en stageplaatsen.

Inclusief Bankieren met GIVO

GIVO is een app waarmee mensen elkaar direct (peer-to-peer) kunnen betalen met tijd, energie, afval of mobilitiet zonder het eerst om te zetten in geld. De app leidt tot inclusie, duurzaamheid en een nieuwe op elkaar betrokken economie.

The Treehouse Maastricht

The Treehouse is een laagdrempelig project (sociaal experiment) voor ontmoeting in de binnenstad van Maastricht. Waarbij studenten niet als tijdelijke (en vreemde) gasten worden gezien. Maar locals en studenten samen hun voordeel kunnen doen om elkaar beter te leren kennen en open te staan voor kennis- en ervaringsuitwisseling.

Ruim 500 aanmeldingen 

Dit jaar waren er maar liefst 522 aanmeldingen! Een stuk meer dan voorgaande jaren en de jury had dan ook geen gemakkelijke taak. Juryvoorzitter Maurits Groen: “Net als vorige jaren was de kwaliteit van veel inzendingen opvallend hoog, uiteenlopend van doordachte duurzame ideeën tot en met veelbelovende start-ups die echt een flinke bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van energie, voeding, wonen, reizen”.  
 
De prijsuitreiking is dit jaar op 3 september. Vorig jaar wonnen onder andere een eeuwig uitwisbaar notitieblok, een sieradenlijn van gerecyclede elektronica en een bedrijf dat rietjes maakt van rogge in plaats van plastic.  
 
Andere genomineerden 
Dit jaar zijn dit de kanshebbers in de verschillende categorieën: 
 
De Lidl Voedselprijs: Ptthee, Giant Leaps en The Ketchup Project. 
De ING Circulair ondernemenprijs:  UnPlastic, Excess Materials Exchange en Leadax - het nieuwe lood.  
De Greenchoice Energieprijs: Encontechs' restwarmte-naar-mechanische-energie-omzetter, Speedcomfort de slimme radiator-ventilator en PCM-in-ieder-gebouw-en-woning van Orange Climate. 
De Asito Sociale-innovatieprijs: JobSurfing, Inclusief bankieren met de GIVO app en The Treehouse Maastricht.  
De VHG Groenprijs: Green City Watch, Guerrilla Gardeners en Het Groene Loket. 

Behalve de themaprijzen, reikt de jury ook nog een overkoepelende prijs uit. Hiermee wordt een van de ingediende initiatieven extra in het zonnetje gezet tijdens het evenement. Voor deze prijs zijn genomineerd: Krown producten met landbouwafval en schimmels, Green Tickets en Vispassage met watermeetpunt Smart Vislift.  

Tijdens Duurzame Dinsdag op 3 september 2019 in de Oude Zaal (de voormalige vergaderkamer van de Tweede Kamer) aan het Binnenhof worden de winnaars bekendgemaakt.  
 

Duurzame dinsdag 2019 koffertje
Duurzame Dinsdag 2019 Koffertje

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito