Hoe zet jij je in voor een inclusieve samenleving? Stuur je idee in en maak kans op €1.000!

Heb jij een antwoord op de vraag hoe we samen zorgen dat mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt juist nu ten tijde van de coronacrisis betrokken blijven? Draagt jouw initiatief bij aan meer diversiteit op de werkvloer? Of breng jij vluchtelingen en Nederlanders met elkaar in contact? Kortom: heb jij een idee hoe iedereen mee kan doen? Doe dan mee aan Duurzame Dinsdag. Dien jouw idee uiterlijk 3 juni in op en maak kans op de ‘Asito Sociale-innovatieprijs’.

Op Duurzame Dinsdag, de eerste dinsdag in september, reikt Asito namelijk de Sociale-innovatieprijs uit aan een onderneming, start-up, initiatief of simpelweg een persoon met een briljant idee, die op vernieuwende wijze mensen met elkaar in contact brengt. Dien jouw idee voor 3 juni in en maak kans op de 'Asito Sociale-innovatieprijs’ van € 1.000,-. Daarnaast krijg je ook hulp van Asito om je idee verder te ontwikkelen. 

Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland die als koploper op het vlak van inclusief ondernemen maximale maatschappelijke impact realiseert. Voor Asito is duurzaamheid een goede balans tussen de drie P’s van People, Planet en Profit. Aandacht voor het sociale aspect is daarin essentieel. Al twee keer werd een Witboek Inclusief Ondernemen uitgegeven, waarin bedrijfsleven en politiek opgeroepen worden om de afstand tot de arbeidsmarkt voor heel veel mensen te verkleinen.

Eerdere winnaars

Vorig jaar won Inclusief Bankieren met GIVO! GIVO is een app waarmee mensen elkaar direct (peer-to-peer) kunnen betalen met tijd, energie, afval of mobiliteit zonder het eerst om te zetten in geld. De app leidt tot inclusie, duurzaamheid en een nieuwe op elkaar betrokken economie. Eerdere winnaars zijn Correctbook, die er met herbruikbare notitieboeken voor zorgen dat wereldwijde analfabetisme wordt teruggedrongen, en Happy Tosti, die voor iedereen met een arbeidsbeperking een leuke werkplek te creëert. 

Denk jij nou: ‘Hé, ik doe ook iets goeds voor de maatschappij en een beetje hulp zou niet verkeerd zijn.’ Stuur dan hier je idee in en wie weet overhandigen wij jou een cheque ter waarde van € 1.000,- om jouw idee verder uit te werken. Good luck!

Duurzame dinsdag asito sociale innovatieprijs
Stuur je Duurzame Dinsdag idee in!

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito