Loopbaanstation helpt mensen naar nieuwe baan

Inclusiviteit 2.0 door Asito, Sollicitatietools en CNV

Afgelopen week is het Loopbaanstation opgericht. Deze coöperatie heeft tot doel om inclusief ondernemerschap te stimuleren vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op een baan die bij hem of haar past. Schoonmaakorganisatie Asito, Sollicitatietools en vakbond CNV zijn betrokken bij de oprichting van het Loopbaanstation. Andere werkgevers zullen zich op korte termijn aansluiten.

In Nederland geeft slechts 11% van de werknemers aan werk te doen wat hij of zij echt leuk vindt. Mensen die een baan hebben die bij hen past, zijn productiever en gelukkiger. Dit is goed voor zowel de werkgever als de medewerker zelf. Daarnaast verdwijnen functies door invloed van robotisering of andere technologie. De mensen in deze functies moeten op zoek naar een andere baan. Het Loopbaanstation helpt mensen bij het vinden van een geschikte branche en functie.

Annemarie Keemers, bestuurder van het Loopbaanstation: "Het Loopbaanstation helpt mensen een baan te vinden die echt bij hen past. Dit kan zijn de doelgroeper die een eerste stap op de arbeidsmarkt heeft gemaakt en nu wil doorstromen naar een echte baan. Maar dit kan ook iemand zijn die liever iets anders zou doen. Via tests komen we er achter waar de kracht en de passie van de medewerker ligt en kunnen we eventueel ontbrekende kennis op intersectorale wijze scholen. Met de partners in het Loopbaanstation zoeken we vervolgens naar een passende functie. Op deze manier werken we aan pure inclusiviteit: echt iedereen hoort erbij."

Hans van Leeuwen, HR directeur van Asito: "Wij geven veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om ervaring op te doen bij een reguliere werkgever. Ze leren hier werknemersvaardigheden en krijgen verschillende trainingen. Maar zo’n eerste baan is niet voor al deze mensen het eindstation. Velen van hen kunnen en willen een volgende stap maken. Ook onder onze reguliere medewerkers kan de wens ontstaan om eens iets anders te doen. Via het Loopbaanstation kan iemand bijvoorbeeld de stap maken van schoonmaakkracht naar buschauffeur, machinist of een andere functie. Het Loopbaanstation ondersteunt met trainingen en het leggen van contacten. Asito is als medeoprichter de eerste grote werkgever die is verbonden aan het Loopbaanstation, maar dat zullen er snel meer worden."

Jan Kampherbeek, CNV: "Het loopbaanstation past in de visie van het CNV dat iedereen zijn talenten optimaal moet kunnen gebruiken. Het sluit ook aan bij de ideeën die we als CNV hebben om het iedereen mogelijk te maken zich te ontwikkelen voor meer dan één branche. Het scholingsfonds van CNV en de afspraak die daarover in de schoonmaak-cao over zijn gemaakt zijn daar ook voorbeelden van."

De oprichtingsacte van de coöperatie Loopbaanstation is getekend door Asito, CNV en Sollicitatietools. De komende maanden worden, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Start Foundation, de voorbereidingen getroffen en partnerbedrijven gezocht om aan het einde van het jaar de eerste mensen te kunnen herplaatsen. Het Loopbaanstation hoopt honderd mensen per jaar te helpen bij het vinden van de ideale baan.

17%200424%20loopbaanstation
Loopbaanstation helpt mensen naar nieuwe baan

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito