Nederlands heren curlingteam op jacht naar ticket Olympisch Kwalificatie Toernooi

Het Nederlands heren curlingteam doet vanaf zaterdag mee in de B-groep op het EK Curling in Glasgow. In die groep strijden de zestien beste landen om de Europese titel. Maar voor het Nederlands heren curlingteam staat er in Schotland meer op het spel

“Ons doel voor dit EK is helder. Kampioen worden in de B-Divisie. Zodat via we een play-off wedstrijd deelname aan de WK voor A-landen en dus het Olympisch Kwalificatie Toernooi veilig kunnen stellen.”, aldus Skip (aanvoerder) Jaap van Dorp.

Ook bondscoach Shari Leibbrandt is vol vertrouwen naar de bakermat van het curling afgereisd: “Natuurlijk is het een lastige opgave. Maar dit is, gezien de progressie die het team momenteel boekt en de positie die het team op de Europese ranglijst inneemt, zeker mogelijk. Daarnaast hebben we door de steun van onze nieuwe hoofdsponsor Asito, het TEAMKPN Sportfonds en FILA een intensieve trainingsstage in Canada kunnen afwerken.”

Het Nederlands heren curlingteam speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur zijn eerste wedstrijd tegen Polen. Kijk hier voor het volledige uitzendschema van de wedstrijden en hier voor het schema van het Nederlands damesteam.


V.l.n.r.: Jaap van Dorp (Skip), Wouter Gösgens (Vice), Laurens Hoekman (Second), Carlo Glasbergen (Lead), Lars de Boom (Alternate), Alexander Magan (Alternate) en Shari Leibbrandt (bondscoach).

Curling team
Curling Team

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito