Nederlandse curlingmannen Europees kampioen!

Asito is trotse hoofdsponsor van Europees kampioen curlers! De mannen van bondscoach Shari Leibbrandt begonnen overtuigend aan hun EK-finale; na de winst van de hammer ontspon zich direct een tactisch steekspel. De Slowaken legden een guard voor het huis neer, waardoor de mannen direct aan de bak moesten en meteen lieten zien waarvoor ze naar Schotland zijn gekomen. Na de 1-0 score voor het Nederlands team wist Oranje ook het tweede end te controleren en kozen de Slowaken er uiteindelijk voor hun hammer mee te nemen naar het derde end. Ondanks het feit dat de Slowaken in het bezit waren van de hammer namen Skip Jaap van Dorp en c.s. direct het initiatief. Hierdoor liepen de Slowaken gedurende dit derde end continu achter de feiten aan en waren ze genoodzaakt hun laatste steen op te offeren; zij gaven de hammer weer terug aan Nederland (1-1). 

Echter in het vierde bedrijf namen de Slowaken het initiatief en was Oranje uiteindelijk slordig met haar laatste steen. Hierdoor nam de Slowaakse Republiek een voorsprong van 2 punten (1-3). Tijdens het laatste end voor de pauze kwam Nederland direct en zeer overtuigend terug. Met maar liefst 3 punten nam Oranje een 4-3 voorsprong. In het daaropvolgende end leek Nederland deze reeks voort te kunnen zetten. Echter door een fantastische laatste steen bogen de Slowaken het Nederlandse voordeel om (4-4). In het zevende end hielden de Slowaken, ondanks Nederlands bezit van de hammer, hun vorm van het vorige end vast. En zat er voor Oranje niets anders op dan hun hammer weer op te offeren en met een punt genoegen te nemen (5-4). De Slowaken begonnen dan ook overtuigend aan het achtste end. Echter na de achtste steen bouwt Nederland een voordeel op. Dit voordeel breidde zich uit tot 3 stenen tot de laatste steen van de Slowaken. Met deze laatste steen weten zij helaas de schade tot een steen te beperken, waardoor Oranje haar voorsprong tot 6-4 uitbreidt. 


De finale nadert haar climax en Nederland weegt haar kansen. Al snel blijkt dat Nederland ervoor kiest om de Slowaken slechts een punt te gunnen om zo de laatste steen in het laatste end in haar bezit te krijgen. En zo geschiedde. Met het laatste end voor de boeg komen de Slowaken terug tot 6-5 en heeft Nederland, met de laatste steen in haar bezit, een unieke kans op winst in de B-Divisie. Ook in het laatste end speelt Nederland erg berekenend en wordt iedere Slowaakse steen er uitgeveegd. Toch slagen de Slowaken erin, door een foutieve laatste steen van Oranje, de stand onverwacht gelijk te trekken en komt er een laatste, allesbeslissend end. Door de score van Slowakije heeft Nederland wederom de laatste steen. Ook in dit extra end herhaalt zich dezelfde strategie. En ditmaal weet Nederland wel haar laatste steen te verzilveren en boekt zij een historische prestatie met het Europees kampioenschap in de B-Divisie. 

Dit betekent dat zij een challenge van drie wedstrijden tegen Oostenrijk speelt, de nummer acht van de A-Divisie, met als inzet een plek op het WK in Canada en een ticket voor het Olympisch kwalificatietoernooi. 

16 0504 nieuwsberichten  curling
Het Nederlandse curlingteam

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito