OSB zet zich in voor schone en gezonde basisscholen

In schone en gezonde basisscholen presteren en leren kinderen en leerkrachten optimaal. OSB helpt bij het gezond maken en houden van scholen en vernieuwt www.naareengezondeschool.nl. Onder andere met praktische tips en de whitepaper Gezond op School. Hierin wordt uitgelegd waarom een gezonde school belangrijk is en welke rol alle betrokkenen hebben bij een schone en gezonde school. Ook is er oog voor de rol van de professionele schoonmaak. Om scholen te helpen zijn de schoonmaakkaarten voor de school en voor de klas vernieuwd. Hiermee krijgen scholen, leerkrachten en leerlingen beter inzicht in het hele schoonmaakproces op de school en in de klaslokalen.

Samenwerking Een schone en gezonde school verlaagt de kans op ziekteverzuim van leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel en verbetert prestaties. Verschillende acties zijn mogelijk om dit doel te bereiken. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. Een school en een schoonmaakbedrijf kunnen dit niet alleen. Ook leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen hierbij helpen. In de whitepaper wordt hier uitgebreid bij stilgestaan.

Piet Adema, voorzitter OSB: “Ik ben erg blij met dit initiatief van het OSB Platform Onderwijs. Dit platform vraagt meer aandacht voor het belang van schone en gezonde basisscholen, zodat iedereen met plezier naar school gaat en daar optimaal presteert. Door deze vernieuwde website is alle informatie voor schooldirecties nog beter bereikbaar. Ik ga er vanuit dat zij, samen met OSB zich gaan inzetten voor een nog schoner schoolklimaat.”

Voor meer informatie:

Melanie Klerx

Manager PR & Communicatie bij OSB

m.klerx@osb.nl


16 0504 nieuwsberichten osb
OSB zet zich in voor schone scholen

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito