Provincie Overijssel en Asito bekrachtigen samenwerking

Na een succesvolle samenwerking van acht jaar, wordt de dienstverlening van Asito bij Provincie Overijssel en gemeente Zwolle uitgebreid. Na een aanbestedingstraject laat Asito 7 andere inschrijvers achter zich en gaat vanaf begin volgend jaar ook schoonmaken bij de gemeente Kampen. Dinsdag 18 december werd het contract feestelijk ondertekend door Remko Stolk, commercieel directeur bij Asito en Monique Stouten, hoofd Bedrijfsvoering bij Provincie Overijssel. 

De samenwerking wordt naast de uitbreiding ook geïntensiveerd door een expertrol aan te nemen. Bijzonder was dat de aanbesteding liep middels de Best Value methode. Daarmee toont Asito aan dat zij voor gemeenten Zwolle en Kampen en Provincie Overijssel (ZKO) de beste partij is om risico’s te minimaliseren en kansen te benutten. Om de nieuwe samenwerking kracht bij te zetten, is gezamenlijk een training gevolgd.  

Inzet op beleving

Asito blonk uit tijdens de aanbesteding door de doelen die voor de komende vier jaar worden gesteld. Bijvoorbeeld door de beleving van de schoonmaak te laten scoren op een 8, door als expert op het gebied van schoonmaak ZKO compleet te ontzorgen. De Asito medewerkers op het stadhuis in Zwolle en Kampen krijgen nieuwe, nette kleding en gaan op een hospitality training. 

Daarnaast wordt er 20% SROI gerealiseerd door een samenwerking te starten met Wezo, een organisatie voor sociale werkvoorziening, waardoor er intern mensen worden opleiden en vervolgens geplaatst bij verschillende locaties van zowel gemeente als provincie.  

Asito gaat met 80 medewerkers in totaal 35 locatie en alle brug en sluiswachtersverblijven en diverse gemalen schoonmaken. Begin februari gaat het contract bij gemeente Zwolle in en in mei starten ook de contracten bij Provincie Overijssel en gemeente Kampen. Alle contracten lopen 4 jaar met twee keer twee optiejaren.  

Op de foto links staat Monique Stouten, hoofd Bedrijfsvoering bij Provincie Overijssel en rechts Remko Stolk, commercieel directeur Asito.

Zko%20ondertekening%20site
Samenwerking Asito en Provincie Overijssel bekrachtigd

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito