Terug naar overzicht

Asito

1 minuut leestijd

2200 Asitomedewerkers volgen opleiding

Asito wil mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Eén van Asito’s kernwaarden is vakmanschap. Om deze twee dingen te garanderen, spendeert Asito energie in de kennis van onze medewerkers. Om deze kennis te vergroten hebben in 2015 ruim 2200 Asitomedewerkers een interne of externe opleiding afgerond.

17%200519%20detailpagina%20 %202200%20medewerkers%20opleiding

Medewerkers kunnen opleidingen volgen in diverse categorieën, zo hebben ruim 100 medewerkers een taaltraject afgesloten en ruim 1100 medewerkers hebben een interne schoonmaakopleiding gevolgd. Ook hebben medewerkers trainingen gevolgd zoals interculturele communicatie en leiding geven aan mensen met een beperking. Daarnaast werden er opleiding in bijvoorbeeld de gebieden medical, veiligheid en gastvrijheid afgesloten.

Sinds medio 2016 maakt Asito schoon op 360 van de 400 stations in Nederland. In 2015 hebben al 65 medewerkers de stationsopleiding afgesloten.

Basisopleiding perron- en stationsreiniging

Nieuw sinds 2015 is de unieke schoonmaakopleiding: basisopleiding perron- en stationsreiniging. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met SVS en de NS. Een gerichte opleiding op het gebied van algemeen schoonmaakonderhoud van perrons en de stationsomgeving. Schoonmaakkrachten leren naast reguliere schoonmaakwerkzaamheden ook over stationsspecifieke elementen en gastvrijheid. De opleiding is bedoeld voor schoonmaakkrachten die voor Asito op stations of perrons werken en is ook toegankelijk voor andere schoonmaakbedrijven die actief zijn op stations.

Leerhuis Voorwerker

In 2016 is Asito begonnen met het Leerhuis Voorwerkers. Dit is een interne opleiding voor voorwerkers. Tijdens het leerhuis gaan voorwerkers dieper in op zaken als planning, materialen en middelen en zelfstandigheid. Inmiddels hebben 21 voorwerkers de opleiding succesvol afgerond.

Vluchtelingen

Ook nieuw sinds december 2015 is de speciale training die Asito is begonnen voor vluchtelingen. Asito is een training begonnen die vluchtelingen leert over Nederlandse schoonmaakgewoonten. Halverwege 2016 zal er een nieuwe opleiding komen met betrekking tot vluchtelingen. Lees hier meer over de vluchtelingentraining.