Terug naar overzicht

Asito

1 minuut leestijd

Cleandeskpolicy?

Een cleandeskpolicy is een vaak gehoorde term in de facilitaire wereld. Maar wat is het, waarom is het belangrijk en hoe kun jij eraan bijdragen?

Cleandeskpolicy

Wat is een cleandeskpolicy?

Een cleandeskpolicy is een beleid. Het betekent dat kantoormedewerkers aan het eind van de dag hun bureau netjes en opgeruimd achterlaten.

Waarom is er een cleandeskpolicy?

Er zijn vaak een aantal redenen voor een cleandeskpolicy. De voornaamste reden vanuit een bedrijf is omdat documenten op die manier veiliger zijn, informatiediefstal is een stuk lastiger. Ook voor schoonmaakkrachten is een cleandeskpolicy fijn. Meestal mogen schoonmaakkrachten niet aan documenten en hardware zitten. Wanneer er veel spullen op een bureau ligt moeten ze hier dus omheen schoonmaken. Een opgeruimd bureau is dus makkelijker schoonmaken.

Hoe kun je bijdragen aan het cleandeskpolicy

Allereerst waarom zou je bijdragen aan een cleandeskpolicy? Naast dat je de schoonmaakkracht helpt met het makkelijker maken van zijn of haar werk, oogt het ook netjes. Dit draagt bij aan de algemene schoonmaakbeleving. In dit stappenplan van Facto staan vijftien stappen naar een cleandesk.