Terug naar overzicht

Asito

2 minuten leestijd

Het belang van een schone werkplek

Al eerder hebben wij geschreven over het bekende fenomeen cleandeskpolicyOver waarom het cleandeskpolicy werken voor jou en de schoonmaakkracht makkelijker maakt en hoe je dit dan kunt doen. Natuurlijk is een beetje extra motivatie vaak nodig en daarom hieronder vijf redenen om je werkplek opgeruimd en schoon te houden.

#1 Betere prestaties

Je prestaties worden onder andere beïnvloed door je omgeving. In een opgeruimde werkplek is er meer overzicht en minder stress om je heen waardoor moeilijkere problemen (sneller) op te lossen zijn. Daarnaast heeft jouw omgeving ook effect op je collega’s, en daarmee weer op jou. Collega’s zijn namelijk eerder geneigd om samen te werken met iemand die een georganiseerde en professionele uitstraling heeft.

#2 Lager ziekteverzuim

In vieze en rommelige werkplekken leven veel bacteriën. Wanneer er voldoende schoongemaakt kan worden krijgen bacteriën minder kans. Dit zou moeten resulteren in een lager ziekteverzuim, voor jou als werknemer is dit erg prettig, maar ook de baas bespaart in kosten. Een win-winsituatie dus.

#3 Werknemerstevredenheid neemt toe

Eigenlijk zijn de bovenste twee redenen al voldoende uitleg waarom je zelf als werknemer tevredener bent in een schone, opgeruimde omgeving. Maar naast de gezondheid, de betere prestaties en omgang met collega’s wordt iedereen ook wel blij van een schone omgeving. Tegenwoordig wordt daar ook steeds meer waarde aan gehecht.

#4 milieuvriendelijk

Maar naast de mens is ook het milieu erg blij wanneer wij onze omgeving beter onderhouden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bedrijven veel toetsenborden vervangen wanneer deze (te) vies zijn. Het vervangen is net zo milieuonvriendelijk als 7 jaar lang regelmatig schoonmaken. En dan gaat het alleen nog maar om de toetsenborden!

#5 representativiteit

Een opgeruimde werkplek is niet alleen uitnodigend voor je collega’s, maar ook voor externen. Dus mocht jij net die ene klant willen binnenhalen? Zorg er voor dat je de indruk achterlaat dat hij of zij met een betrouwbaar en georganiseerd persoon zaken doet. Je werkplek moet een goede uitstraling hebben!

Bron: https://www.f-facts.nl/topics/facilitaire-dienstverlening-gebouwbeheer/achtergrond/5-redenen-om-te-investeren-een-schone

Bron: https://www.wetalent.nl/opgeruimd-staat-netjes-5-voordelen-van-een-opgeruimde-werkplek/