Terug naar overzicht

Asito

1 minuut leestijd

ROC van Twente diplomeert Asitomedewerkers

Uitermate vrolijk, opgelucht en trots zijn de 17 net gediplomeerde medewerkers van Asito. Precies een jaar geleden startte voor hen de geheel nieuwe bbl-opleiding Facilitair medewerker bij ROC van Twente. Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Asito.

17%200519%20detailpagina%20 %20roc%20v%20twente

Het traject duurt een jaar en bestaat uit een dag in de week naar school en een dag stage bij Asito. Met deze opleiding komt ROC van Twente tegemoet aan de groeiende vraag naar werknemers die oog hebben voor dienstverlening en hospitality en graag wat betekenen voor anderen. De studenten vonden de lessen erg leerzaam, interessant, leuk en duidelijk. Zoals bij elke nieuwe opleiding, waren er gedurende de rit kleine aanpassingen in de lesstof. Hierdoor en door de gevarieerde aanpak van de docenten bleef het voor hen het hele jaar interessant.

ROC van Twente en Asito zijn trots op deze eerste groep gediplomeerde facilitair dienstverleners. 

Asito en ROC van Twente leiden al zo’n vier jaar samen schoonmaakmedewerkers van Asito op via de Entreeopleiding op niveau 1. Omdat bij Asito de mensen de grootste kracht zijn, biedt het schoonmaakbedrijf hun medewerkers nu ook de opleiding Facilitair medewerker op niveau 2 aan. Met dit diploma op zak hebben de schoonmaakkrachten zowel binnen als buiten Asito goede toekomstperspectieven.

Er zijn veel belangstellenden voor de opleiding. ROC van Twente en Asito hopen dan ook snel een nieuwe groep te kunnen starten.