Terug naar overzicht

Asito

1 minuut leestijd

Vier redenen om voor de microvezeldoek te kiezen

De microvezeldoek. Een bekend fenomeen in de schoonmaakwereld. Vier redenen om hem te gaan gebruiken.

18%200201%20microvezeldoek

1: Goede reiniger

De vezels van een microvezeldoek zijn zo dun dat ze aan het uiteinde scherp zijn. Hierdoor schraapt de doek de vervuiling van het te reinigen oppervlak.

Leuk feit: de vezels op een microvezeldoek zijn stukken dunner dan een haar.

2. Capillaire werking

Tussen de kleine vezeltjes zitten heel veel holle ruimten. Deze holle ruimten zuigen vocht en vuil op en houden dit vast. Dit opzuigen en vasthouden van vloeistoffen heet ook wel capillaire werking. De microvezeldoek schraapt vervuiling los en voert deze af door middel van capillaire werking. 

3. Geen schoonmaakproduct nodig

Door de fijne vezels en de capillaire werken heb je vrijwel geen schoonmaakmiddel meer nodig. De microvezeldoek wordt acht keer gevouwen, waardoor je zestien schone vlakken krijgt. Is een vlak vies, dan wisselt de schoonmaakkracht naar een schone zijde. De doek hoeft niet te worden gespoeld en uitgewrongen in een sopje. 

4. Budgetvriendelijk 

De microvezeldoek kan na gebruik in de wasmachine worden gedaan. Op deze manier kun je de doek makkelijk hergebruiken en is de doek budgetvriendelijk. 

Al onze schoonmaakkrachten worden geschoold in het gebruik van de microvezeldoek. De doek vraagt op een aantal vlakken een andere aanpak. Zo gebruik je minder water, is de doek niet geschikt voor gevoelige oppervlakten en kan de doek niet met detergenten gebruikt worden. Om methodefouten te voorkomen traint Asito haar medewerkers in het gebruik van de microvezeldoek.