Terug naar overzicht

Asito

2 minuten leestijd

Vijf meest gelezen Verantwoord-artikelen van 2018

2018 was een mooi jaar waarin we veel Asito verhalen mochten vertellen en verspreiden. Dit zijn de vijf 'Verantwoord' artikelen die het meest zijn gelezen afgelopen jaar.

Inge naar India

In 2017 werd bij collega Inge Ridder uitgezaaide dikke darmkanker met zegelringcelcarcinoom vastgesteld. Een soort kanker die bijna niet voorkomt en erg moeilijk te genezen is. Haar collega’s besloten een actie op te zetten om geld in te zamelen zodat ze voor behandeling naar India kon. Dit mocht helaas niet baten. Inge overleed op 8 juni 2018. 


Lees artikel

Gre Ottens

Gre Ottens werkt al tien jaar als schoonmaakkracht op Basisschool de Huifkar. Daarnaast heeft Gre een bijzondere hobby, Gre bakt taarten. “Het is een beetje uit de hand gelopen. Ik doe het omdat ik het leuk vind en het is erg verslavend.”

Lees artikel

Partnership KLM

Sinds 28 mei heeft Asito Aircraft de verantwoordelijkheid gekregen over de hele board supply chain van de luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dat Asito niet langer afhankelijk is van andere partijen. Daardoor zijn vliegtuigen sneller schoon en klaar voor de volgende vlucht. Een flinke tijd- en kostenbesparing voor KLM.


Lees artikel

Sleutelpandje Brandaris

Collega Theo Horneman bezocht dit jaar 12 'sleutelpandjes', kleine pandjes waar de schoonmaakkracht vaak alleen werkt. Zijn eerste bezoek was bij de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris op Terschelling.

Lees artikel

Sleutelpandje Gymzaal te Menaam

's Avonds laat bezoekt Theo collega Chris in een oud schoolgebouw. "Je gelooft het niet, maar het spookt hier. Zelfs onze objectleiding krijgt hier de kriebels."

Lees artikel