Terug naar overzicht

Diversiteit

1 minuut leestijd

BLOG: Dankzij mijn fulltime baan kan Ariam naar Nederland komen

Als specialist inclusiviteit houdt Leonore Nieuwmeijer van het maken van verre reizen en het bloggen daarover. Zo trok ze vorig jaar naar Ehtiopië om een klein beetje te ervaren wat vluchtelingen uit dat gebied doormaken, zoals ook haar collega Nazrete dat meemaakte. Met haar blogs hoopt Leonore andere mensen te inspireren, enthousiasmeren en motiveren om stappen te zetten.

“Zes jaar geleden liet ik Ariam achter bij haar oma in Eritrea en vluchtte ik naar Nederland. Inmiddels is ze in “Tigray” Ethiopië. Ze is de grens veilig gepasseerd in zit nu in het vluchtelingenkamp van het Rode Kruis. Samen met haar 24 jarige nichtje die haar begeleidt tot aan het vliegtuig.”

Ruim een jaar geleden trof ik Nazrete voor het eerst. Een bijzondere collega die mijn hart geraakt heeft. Ze maakte dat ik naar Ethiopië reisde om een klein beetje te ervaren wat vluchtelingen uit dat gebied doormaken. Nu kan ik me goed verplaatsen in de situatie waarin Nazrete en haar dochter zitten.

De spannende reis
“Twee maanden geleden verliet Ariam, mijn inmiddels 14 jarige dochter, Eritrea in een tweede poging de grens met Ehtiopië over te steken. Via een droog gevallen rivierbedding trok ze samen met haar 24 jaar oude nicht illegaal de grens over. Na 6 jaar op weg mij, haar moeder, in Nederland”.

Een veilige grens oversteek met een groep kost 1.000 Euro. Geld dat Nazrete al die jaren spaart om haar dochter een leven met haar te geven, en deze reis te kunnen laten maken. Iedere maand maakt ze 200 Euro over voor het leven van haar dochter. Ze werkt fulltime en loopt van en naar haar drie verschillende werplekken om geld te besparen. En zo komt ze aan 1.000 Euro voor dit eerste deel van de reis.

Het hele blog lezen? Klik hier.