Terug naar overzicht

Diversiteit

1 minuut leestijd

Diversiteit bij Asito

Asito roept al jaren: Diversiteit zit in onze genen! En dat zit het ook. Als schoonmaakorganisatie hebben we mensen van meer dan 100 verschillende nationaliteiten in dienst. En dat ziet Asito als één van haar sterkste punten.

Diversiteit levert meerWaarde. Dingen kunnen en willen bekijken van verschillende kanten is een kracht. Maar dan moet je dit wel als kracht kunnen benutten. Als kracht kunnen inzetten. En hoe doe je dat? Concrete antwoorden heeft Asito ook niet. Wel doen wij onze best om verbindingen te leggen.

Zeven jaar geleden is Asito begonnen met het Nationaal Integratiediner. Een diner waarvoor samen wordt gekookt, waar samen wordt gegeten en waar wordt gepraat. Een diner waar je eens met iemand anders aan tafel zit dan je eigen groepje. In eerste instantie is het Integratiediner ontstaan om verbindingen te leggen en te omarmen tussen Asitocollega’s. Inmiddels in het Integratiediner uitgegroeid tot een landelijk evenement. Duizenden mensen koken samen, eten samen en praten samen.

Uit het Integratiediner is het Integratiefonds voortgevloeid. Het Nationaal IntegratieFonds is opgericht om de werkzame ingrediënten te vinden van succesvolle integratieprogramma’s. Want waarom werkt integratie voor sommige bedrijven wel en andere niet? En hoe houd men integratie in stand?