Terug naar overzicht

Diversiteit

2 minuten leestijd

HackYourFuture wint Sociale-Innovatieprijs

Mensen, bedrijven en overheid worden steeds bewuster op de gevolgen van handelingen op het klimaat, maar er kan nog veel gebeuren. In onze samenleving spelen bijzonder initiatieven in op deze veranderingen. Duurzame Dinsdag is ontstaan om deze initiatieven onder de aandacht te brengen van de politiek. Mensen kunnen ideeën insturen. Duurzame Dinsdag biedt alle ideeën in een symbolische koffer aan aan het kabinet op de eerste dinsdag van september. Hans van Leeuwen, HR-directeur bij Asito: “Een platform waar je ideeën op het gebied van milieu in kan leveren is natuurlijk super. De P van planet krijgt altijd veel aandacht, maar hoe zit dat met de P van people?”

In 2011 heeft Asito een prijs gewonnen van de Duurzame Dinsdag. Met het idee 1.000.000 druppels won Asito een prijs op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar heeft Asito samen met Duurzame Dinsdag de Sociale-Innovatieprijs in het leven geroepen. Een prijs die zich richt op de sociale duurzaamheid, op de P van people.

Sociale-Innovatieprijs

Asito deelt dit jaar de Sociale-Innovatieprijs uit. Hans van Leeuwen: ‘Duurzaamheid is voor Asito een goede balans tussen de drie P’s: People, Planet en Profit. Asito zet zich in om de thema’s integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven.’

HackYourFuture

HackYourFuture heeft de eerste sociale-innovatieprijs gewonnen.HackYourFuture is een programmeerschool voor vluchtelingen, die vluchtelingen in korte tijd klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Maartje Kruijt, coach bij HackYourFuture: “We leiden de deelnemers in zes maanden op tot programmeur. Ze hebben één keer in de week les en dan krijgen ze zo’n 25 á 30 uur aan huiswerk mee. Ook werken ze samen aan projecten. Die projecten kunnen ze zelf verzinnen of vanuit het bedrijfsleven kan een project worden geopperd. Na de zes maanden lopen de studenten stage en dan helpen we ze de arbeidsmarkt op.”

Naast coaching en seminars geeft HackYourFuture de studenten ook toegang tot een relevant netwerk. Met de winst van de Sociale-Innovatieprijs wint HackYourFuture een geldbedrag van € 1000,- en de steun van Asito om hun project verder uit te bouwen.

Andere prijzen

Naast de Asito Sociale-Innovatieprijs zijn er nog enkele andere duurzame prijzen uitgereikt:
  • Greenchoice Energieprijs: Schooldakrevolutie 
  • NS Reis mee-prijs: Duurzame gezinsauto Stella 
  • ENGIE Jongerenprijs: Bluerise 
  • VHG Groenprijs: 1000ha nieuwe stedelijke natuur 
  • Lidl Voedselprijs: PeelPioneers 
  • Kracht in NL-publiciteitsprijs: Afval loont en De Ceuvel 
  • Duurzame Dinsdagprijs: Dutch Solar Challenge

Er zijn dit jaar 511 duurzame ideeën ingeleverd.