Terug naar overzicht

Diversiteit

2 minuten leestijd

Leer Je Landgenoten Kennen

Er wonen meer dan 1,8 miljoen mensen die niet in Nederland zijn geboren, ze vertegenwoordigen 200 verschillende nationaliteiten. Dat houdt in dat er naast een Belg en een Marokkaan, er ook mensen in Nederland wonen met nationaliteiten waar het gros van de Nederlandse bevolking het bestaan niet eens weet, een Gaumees bijvoorbeeld.
17%200519%20detailpagina%20 %20leer%20je%20landgenoten%20kennen

In Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zoetermeer zijn de laatste maanden bijzondere evenementen georganiseerd om mensen van diverse culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen: Leer je Landgenoten Kennen. Dit zijn ontmoetingsdiners tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Het initiatief van de Stichting één land één samenleving heeft als doel de inwoners van de Nederlandse samenleving naar elkaar toe te brengen en om het respect tussen landgenoten met andere culturele achtergronden te vergroten.

Door middel van een diner brengt Leer Je Landgenoten Kennen deelnemers dichter bij elkaar. Honderden ontmoetingen worden georganiseerd. Mensen met verschillende achtergronden worden aan elkaar gekoppeld en gaan tijdens het eten het gesprek met elkaar aan. Jan Piet van Berkel, organisator Leer Je Landgenoten Kennen: “We willen mensen die tot nog toe weinig contact hebben gehad met landgenoten met een andere cultuur in contact brengen met mensen met een andere culturele achtergrond. Om respect over en weer tijdens zo’n open dialoog te vergroten.” Deelnemers krijgen een informatieblad, met openingsvragen en icebreakers, zodat gesprekken makkelijk op gang zijn te brengen.

Geïnteresseerden kunnen aangeven met wie ze wel eens een gesprek zouden willen aankomen. Iemand van Syrische afkomst kan bijvoorbeeld aangeven een gesprek aan te willen knopen met een Fries. Iemand van Braziliaanse afkomst kan aangeven om met iemand uit China om de tafel te willen zitten. De organisatie probeert mensen op die manier aan elkaar te koppelen.


Wil u (en uw gezin) ook graag uw horizon verbreden en in contact komen met mensen met andere culturele achtergronden? Meld u aan via via www.leerjelandgenotenkennen.nl. U kunt eventueel aangeven welke culturele achtergrond u hebt en met welke cultuur u nader kennis wilt maken. De ontmoetingen vinden plaats in de Resto’s VanHarte of bij mensen thuis als dat de voorkeur heeft. De kosten voor deelname zijn € 7,50.