Terug naar overzicht

Duurzaamheid

1 minuut leestijd

Duurzaamheid op de Universiteit Twente

Duurzaam is trending. Mensen gaan steeds bewuster leven. Steeds meer mensen kopen biologisch vlees en steeds meer afval wordt gescheiden. Ook in het bedrijfsleven is duurzaam steeds belangrijker.
17%200519%20detailpagina%20 %20ut%20twente

Tijdens de aanbesteding vorig jaar vroeg Universiteit Twente (UT) om een proactieve houding op het gebied van duurzaamheid. Asito stelde duurzaamheidsambassadeurs voor: medewerkers die een oogje in het zeil houden op het gebied van duurzaamheid en milieu. De groep aan duurzaamheidsambassadeurs op de UT bestaat inmiddels uit acht Asitomedewerkers. José Belshof: “Een quote van Henry Ford is passend voor deze samenwerking: Samen komen is een begin, samen blijven is vooruitgang, samen werken is succes.”    

De ambassadeurs hebben een signaleringsfunctie en komen twee keer per jaar samen om te praten over duurzaamheid op het UT. Ze houden een oogje in het zeil tijdens hun werk op de UT, zo geven de ambassadeurs bijvoorbeeld relatief kleine dingen aan, als brandende lichten maar ook observaties dat de automatische kranen te lang doorlopen. Kleine observaties met grote resultaten. De UT heeft naar aanleiding van deze observatie de gemiddelde doorlooptijd van kranen op het terrein van twaalf seconden naar zes seconden teruggebracht. Dit komt neer op een halve liter water bij elke handwasbeurt. Hiermee kan op een drukke werkdag tot wel 3000 liter water worden bespaard. Dit staat gelijk aan 26 volle badkuipen per dag.