Terug naar overzicht

Duurzaamheid

1 minuut leestijd

Inzameling plastic zorgt voor schoon drinkwater

Sinds 2016 nam AOC Oost deel aan het project ‘Schoon Belonen’ en verzamelde samen met Asito plastic afval voor het goede doel. Elke zak plastic afval leverde namelijk geld op. Uiteindelijk werd het ingezamelde bedrag gedoneerd aan Stichting Join The Pipe; een initiatief dat veilig drink- en kraanwater promoot en milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegengaat. Vorige maand opende wethouder van de Gemeente Berkelland Anjo Bosman het eerste watertappunt in Lochem. Een feestelijke aangelegenheid!

18%200730%20aoc oost watertappunt

De inkt is nog niet droog van het nieuwe ondertekende contract tussen Asito en scholengemeenschap AOC Oost of het eerste feestje kon al gevierd worden. Op 20 juni kwamen wethouder Anjo Bosman, Asito, Schoon Nederland, Joint he Pipe en de leerlingen en leraren van AOC Oost samen in Lochem voor de opening van het allereerste watertappunt.

Inzamelingsactie

De inzamelingsactie was een initiatief van de Gemeente Berkelland en is onderdeel van het project ‘Schoon Belonen’. Sinds 2016 deed AOC Oost samen met Asito mee en is al het afval nauwkeurig gescheiden. Voor elke zak plastic afval kreeg de school geld en zo werd er een mooi bedrag bij elkaar gespaard voor een goed doel naar keuze.

Toegang tot schoon drinkwater

Joint the Pipe is het goede doel dat AOC Oost heeft uitgekozen voor de inzamelingsactie. Het gedoneerde bedrag wordt gebruikt om o.a. watertappunten aan te leggen in derdewereldlanden, zodat ook mensen daar toegang hebben tot schoon drinkwater. Natuurlijk kreeg de school zelf ook een watertappunt! “Een win-win situatie”, aldus Petra Huijs, Ambulant Objectleidster bij Asito. “De leerlingen worden op deze manier bewuster gemaakt van de schaarste van schoon drinkwater. Daarnaast kunnen ze gratis gebruik maken van dit watertappunt, dus is er nog minder reden om vervuilend, voorverpakt bronwater te kopen. Ze kregen er zelfs een bidon bij.”