Terug naar overzicht

Duurzaamheid

1 minuut leestijd

Rondetafelgesprek MVO-certificering

Asito legt graag verbindingen, ook met leveranciers en bedrijven. Daarom greep Asito de gelegenheid aan om over een thema dat haar bezighoudt om de tafel te gaan met klanten en leveranciers, om samen ervaringen, kennis en inspiratie te delen.
17%200519%20detailpagina%20 %20rondetafelgesprekken

Tijdens dit eerste rondetafelgesprek over MVO-certificeringen werd onder andere gesproken over of certificaten al dien niet commercieel van bedrijven verwacht wordt. Wilco van Burgsteden, Marketing Director Benelux & Frankrijk Diversey Care SealedAir: “Een probleem met certificeren is dat er een absolute wildgroei is in commercieel aangeboden certificaten. De keuze welke je echt nodig hebt is moeilijk. Je ziet dan ook dat veel bedrijven die keuze niet maken en keurmerkverzamelaar worden.”

Over de meetbaarheid van duurzaamheid, Sander Haas, MVO Manager Asito: “Kwalificeerbaarheid blijkt een lastig punt. Neem het Integratiediner. We hebben dit opgenomen in onze duurzaamheidsdoelstelling, maar de resultaten zijn niet hard meetbaar. Het gaat om betere samenwerking, begrip voor elkaar, binding met het bedrijf en de opdrachtgevers etc. Kortom: nuttige maar niet meetbare zaken.”

En of certificaten tot transparantie leiden, Paul Harleman, Business Development Manager Benefrance, Vileda Professional: “Opdrachtgevers willen graag zien wat je doet en met een certificaat kun je aantonen waarmee je bezig bent. Belangrijk is wel dat je de klant laat weten hoe zo’n certificering tot stand komt.”

Toekomstig rondetafelgesprek: Inclusief ondernemen

Het volgende rondetafelgesprek zal gaan over inclusief ondernemen. Indien interesse heeft om hier aan deel te nemen of indien er thema’s zijn waar uw bedrijf tegen aanloopt en u hier om te tafel wilt zitten met andere geïnteresseerden, laat het Asito weten via mvo@asito.nl. We gaan graag met u het gesprek aan. 

Lees hier het complete verslag.