Terug naar overzicht

Inclusiviteit

1 minuut leestijd

De Week van de Realist

Afgelopen week vond de week van de Realist plaats. Hiervoor is een interview afgenomen met Asito’s specialist Leonore Nieuwmeijer. Ze werd geïnterviewd door echte realisten (mensen met een arbeidsbeperking).

Asito hecht al heel haar bestaan veel waarde aan inclusief ondernemen. Leonore: “de oprichter van Asito Joop van Riemsdijk zei vroeger altijd: ‘Bij ons is voor iedereen plek’. Velen beschouwen dit ook wel als de kracht van Asito”. Tegenwoordig staat inclusief ondernemen nog altijd hoog in het vaandel.

Over de Week van de Realist

Veel organisaties doen hun best om op de werkvloer plek te maken voor mensen met een arbeidsbeperking. Tijdens de week van Realist reist CNV heel Nederland door om samen met realisten deze organisaties te bezoeken. Zo krijgen we een beter beeld over hoe zij hun beleid op inclusie hebben vormgegeven. CNV Jongeren zet zich in voor rechtvaardigheid in de samenleving. Waarin mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar. Het doel is om de positie van jongeren in het algemeen en jongeren in een achterstandspositie op de arbeidsmarkt te versterken.

Bekijk hier het volledige interview met Leonore Nieuwmeijer: