Terug naar overzicht

Inclusiviteit

1 minuut leestijd

"Ons doel is een inclusieve onderneming te zijn."

“Ons grote doel is een inclusieve onderneming zijn, ons personeelsbestand moet een goede afspiegeling van de maatschappij zijn. Asito heeft een grote culturele diversiteit. Ook het tewerkstellen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaat goed. Asito wil andere bedrijven en mensen stimuleren om hetzelfde te doen.” Hans van Leeuwen, HR-directeur Asito.
17%200519%20detailpagina%20 %20inclusieve%20onderneming

In juli 2015 heeft Asito samen met een aantal andere bedrijven, zoals KPN; Post NL en ABN Amro, de Charter Diversiteit van de Stichting van de Arbeid ondertekend. Ieder van deze bedrijven heeft een eigen ambitie. Asito wil in drie jaar tijd de afstand van 1000 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking wegnemen. Inmiddels heeft Asito van ruim 700 mensen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind.

Zelfvertrouwen

Lange tijd niet werken kan voor iemands zelfvertrouwen verwoestend werken. Van Leeuwen: “Asito probeert de afstand tot de arbeidsmarkt weg te nemen. We geven de doelgroep kansen. We bieden ze een plek waar ze werkervaring op kunnen doen, een vak kunnen leren, een ritme kunnen opbouwen en waar ze leren samenwerken. Het is belangrijk om werknemersskills te kunnen opdoen. Deze kunnen ze gebruiken na hun werkperiode bij het vinden van een baan.”

Hogeschool Zuyd

Een aantal mensen uit de doelgroep is werkzaam bij Hogeschool Zuyd. Asito Zuid is daar medio 2015 een zoektocht gestart naar de meest kwetsbare groep mensen op de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn 16 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt daar als volwaardig Asitomedewerkers aan het werk. 
Auteur
Asito