Terug naar overzicht

Inclusiviteit

2 minuten leestijd

Specialisterren: testpartner met speciale mensen

Denk je aan een testpartner, dan denk je aan mensen met een bijzondere gave. Aan mensen met verstand van zaken. Bij Specialisterren doen ze daar echter nog een schepje bovenop. De expert in het testen van software werkt inmiddels enkele jaren samen met Asito en doet dat in het bijzonder met mensen die een vorm van autisme hebben.

Talentgebruik
Met zo’n veertig gecertificeerde testers speelt inclusiviteit een belangrijke rol binnen Specialisterren. Iedereen doet mee en verdient bovendien een eerlijke kans, zijn ze in Utrecht van mening. Ook bij Asito wordt er op die manier gedacht en met elkaar gewerkt. “Door de inzet van mensen met autisme maak je gebruik van het talent van mensen waardoor het testen sneller gaat en we ook nog eens een beter resultaat behalen”, is specialist inclusiviteit Leonore Nieuwmeijer van mening. 

“Bij Asito geloven we sterk in het inzetten van mensen met een bijzonder talent”, gaat Nieuwmeijer verder. “Specialisterren voegt op deze manier meerWaarde toe en dat sluit heel goed aan bij de visie van Asito op inclusief ondernemen.”


               Medewerkers Specialisterren (foto via: Pieter van den Boogert)

Specialisterren test verschillende applicaties die door schoonmaakkrachten en leidinggevenden worden gebruikt op de werkvloer. Naast Nieuwmeijer is ook Herbert te Lintelo, Teamcoördinator ICT, in zijn nopjes met de samenwerking. “Social return is mooi en inclusiviteit vinden we heel belangrijk, maar het voornaamste is dat het testen goed en tegen een waardevolle prijs gebeurt. Specialisterren is voor ons een stabiele en betrouwbare factor.”

Coördinator op locatie
Om de lijntjes kort te houden heeft Te Lintelo in Almelo bovendien de beschikking over een testcoördinator op locatie. Deze begeleider regelt de inzet van testers in de testfactory. “We hebben nog nooit zulke nauwkeurige en mooie rapporten gehad. Er wordt altijd op dezelfde manier getest en dat geeft ons zekerheid.” De teamcoördinator hoopt in de toekomst verder uit te kunnen breiden met Specialisterren. “Op dit moment gaat het om handmatig en functioneel testen. In de toekomst hopen we ook geautomatiseerd te kunnen testen.”