Terug naar overzicht

Maatschappij

1 minuut leestijd

Asito Ambassade van de Verdraagzaamheid

Succesvol samenleven gaat beter met een flinke scheut verdraagzaamheid. Initiatieven die meer aandacht en waardering creëren voor verdraagzaamheid moeten worden bevorderd, volgens Het Paleis van de Verdraagzaamheid.
17%200519%20detailpagina%20 %20ambassade%20verdraagzaamheid

Elk jaar reikt de stichting Het Paleis van de Verdraagzaamheid een ambassade en ambassadeur van de verdraagzaamheid uit. Sinds 2011 wordt deze titel uitgereikt op de UNESCO Internationale Dag van de Verdraagzaamheid, 16 november. Eén persoon en één organisatie die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk hebben ingezet voor bevorderen van de verdraagzaamheid maken kans op de titel.

Nationaal Integratiediner

Asito mag zich een jaar lang Ambassade van de Verdraagzaamheid noemen onder andere dankzij het Nationaal Integratiediner. Sander Haas, MVO-manager Asito: “Asito heeft gewonnen vanwege ons hele pakket, wat we doen om mensen te betrekken met de maatschappij, waarvan het Nationaal Integratiediner het meest uit het oog springt.”

Het Nationaal Integratiediner wordt elk jaar gehouden op de tweede donderdag van oktober. Onder het motto ‘eten verbindt’ worden bedrijven aangespoord om een Integratiediner te organiseren waar mensen met verschillende achtergronden en culturen op een andere manier met elkaar in gesprek komen. Voor meer informatie over het Nationaal Integratiediner: http://nationaalintegratiediner.nl/