Terug naar overzicht

Maatschappij

2 minuten leestijd

De wil van ..

De Wil is een kapstok van maatschappelijk relevante initiatieven. Een kapstok waar ondernemers op een actieve manier een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Met als doel een Nederland waar iedereen er toe doet, waarin iedereen een bijdrage levert. Het eerste maatschappelijke vraagstuk waar de Wil zich voor gaat inzetten is de schuldenproblematiek.

Ron Steenkuijl: “Schuld is duur en schuld werkt als drijfzand. Mensen die met schulden kampen zijn minder productief, zijn sneller geneigd te scheiden, komen sneller met jeugdzorg in aanraken en zijn gemiddeld genomen vaker ziek. Maar liefst één op de vijf huishoudens kampt met problematische schulden. Dat kan niet waar zijn. Ondernemers kunnen  veel meer betekenen voor  burgers met schuld door preventieve oplossingen aan te dragen die ook echt werken. ADG dienstengroep gaat dit met de Wil actief aanjagen in Nederland.”

De Wil is ontstaan vanuit de gedachten ‘Kop uit het zand, handen uit de mouwen’ en ‘Waar een wil is, is geen weg terug’. Na het succes van het Nationaal Integratiediner en de oprichting van het Nationaal Integratiefonds is dit een logische stap voor ADG dienstengroep.


Organisaties kunnen een bijdrage leveren door mensen in beweging te zetten en goede ideeën te faciliteren. Partijen worden uitgenodigd om hun maatschappelijke rol op te pakken en een handtekening te zetten onder een plan van aanpak voor een schuldenvrije stad. Ron Steenkuijl “Meedoen met de Wil is benefitial voor bedrijven, het is een businesscase. Loonbeslag leidt tot ongeveer negen extra ziektedagen per jaar. Het verminderen van schuld van medewerkers leidt tot het verbeteren van het rendement en de productie.”

Ron Steenkuijl: “Gemeenten staan te trappelen om mee te doen. Eind dit jaar wil ik graag dat het hele platform af is.  Het is een groot en ambitieus plan echter ADG dienstengroep gaat er voor zorgen dat het lukt!”

Kijk voor meer informatie op www.heldenvandewil.nl