Terug naar overzicht

Maatschappij

2 minuten leestijd

Fietsen met een bijzonder verhaal

Kom je een dezer dagen in de buurt van regiokantoor Asito Amsterdam, dan is de kans groot dat je De Majoor tegen het lijf loopt. De Majoor is niet zomaar iets. De Majoor is een stadsfiets met een bijzonder verhaal, volledig geproduceerd door mensen van het Leger des Heils. 

Bij het Leger des Heils geloven ze er namelijk in dat iedereen een plek in de samenleving verdient. Zo helpen ze mensen hun leven op orde te krijgen, hun talenten te ontdekken en structuur te ontwikkelen. Bang om de handen daarvoor uit de mouwen te steken zijn ze allerminst. Dit alles gebeurt in het 50|50 Workcenter, waar de 50|50 Bike één van de twaalf labels vormt. Een plek waar gedreven en enthousiaste deelnemers onder andere werken aan de realisatie van fietsen van een hoogwaardige kwaliteit. Want; mooie mensen maken mooie producten.

50|50 is een uniek bedrijf, met een grote maatschappelijke rol. Een omschrijving die tevens aansluit bij de normen van Asito. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide partijen elkaar al verscheidene keren hebben weten te vinden. Recentelijk heeft de mooie samenwerking geleid tot de afname van meerdere stadsfietsen. 

Prachtig inclusief initiatief 

Elles van den Berg, corporate accountmanager bij Asito, is blij met de nauwe samenwerking tussen het Leger des Heils en Asito. “We zijn een paar jaar geleden gestart in het westen van het land, om vervolgens in relatief korte tijd uit te breiden naar de locaties van het Leger des Heils in Rotterdam en het midden van het land. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.” 

Toen Elles niet zo gek lang geleden hoogte kreeg van het 50|50 Workcenter principe, werd ze gelijk enthousiast. “Het is een prachtig initiatief. Op deze manier steunen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die deze fietsen maken, en in het kader van vitaliteit worden onze medewerkers gestimuleerd om iets vaker de fiets te pakken. Bovendien is het een goede zet richting een nog intensievere samenwerking met het Leger des Heils.” 

De Majoor, zoals de naam van de fiets luidt, is bedoeld voor medewerkers en stagiairs die met de bus komen, een boodschap willen doen, even tussen de middag naar huis gaan om te eten of in de buurt een afspraak hebben. Op deze manier kunnen Asito medewerkers zich volledig in huisstijl verplaatsen op een duurzame manier.