Terug naar overzicht

Maatschappij

2 minuten leestijd

Nationaal Integratiediner groot succes!

Donderdag 13 oktober was de zesde editie van het Nationaal Integratiediner. Eten verbindt, ieder gerecht heeft een verhaal en in iedere cultuur speelt eten een rol. De manier waarop men eet, de manier waarop men kookt en wat men kookt, verschilt per cultuur en per persoon. In 2010 begon het Nationaal Integratiediner met 650 Asitomedewerkers, dit jaar hebben maar liefst 20.000 mensen verdeeld over ruim 300 locaties hebben meegedaan.
16%201018%20nid%20website3

Succes

Net als afgelopen jaren zijn er tijdens de ontbijten, lunches en diners een hoop leuke en bijzondere dingen gebeurt! Zo is er bij de Universiteit Utrecht weer lekker gedanst; zijn bij Heracles Almelo ouderen met vluchtelingen in gesprek gegaan; heeft stichting Asha de lunch aangegrepen om aansluitend een dialoog over armoede te houden; is bij Wehkamp een diner georganiseerd met een halloweentintje; hebben leerlingen bij het Noordik in Almelo een high tea georganiseerd; was er bij het Ministerie SZW een diner waar de top van de ministerie aanwezig was; en hebben middelbare scholieren in gekookt voor en gegeten met hun docenten en ouders.

Elianne Verdult: “Je ziet dat er steeds meer leuke dingen wordt georganiseerd op locaties. Naarmate mensen het vaker organiseren zie je dat ze meer gaan uitpakken. Zo besluit men bijvoorbeeld op steeds meer locaties om klederdracht te dragen, bandjes in te huren of mensen de gelegenheid te geven om te dansen op een dansvloer.”

Meedoen met het Nationaal Integratiediner 2018?

Volgend jaar is het Integratiediner op 12 oktober, traditiegetrouw op de tweede donderdag van oktober. Doe je dit jaar mee?

Elianne Verdult“Het organiseren van een Integratiediner is eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk. Want je kookt natuurlijk niet alleen dat doe je samen. Dat maakt ook dat de voorbereidingen al vaak net zo leuk zijn, je hoort iedereen al weken van tevoren over wie wat gaat koken. Daarnaast vind je op de website veel handige tips voor het organiseren van een diner. Ook staat er op de website een handige toolbox met items zoals een draaiboek en een uitnodiging voor gasten.”

Kijk voor meer informatie en hoe u kunt meedoen op: www.nationaalintegratiediner.nl.