Terug naar overzicht

Mens

7 minuten leestijd

Eindeloos verliefd: Elly Hummel werkt na haar pensioen door

Je kent ze vast wel. Mensen die Asito ademen of niet weg te denken zijn uit het schoonmaakvak. Zij die na hun pensionering doorwerken, het visitekaartje van ons bedrijf zijn en als ambassadeurs van het schoonmaakvak dienen. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet in onze nieuwe serie ‘Eindeloos verliefd.’ Zo trokken we onlangs naar Drenthe voor een bezoek aan de bijna 70-jarige (!) Elly Hummel. Wat haar motiveert? “Ik moet er niet aan denken om nu al thuis te zitten.”


Elly komt uit een gezin van elf kinderen. Ze kende, zoals ze zelf mooi verwoord, een goede jeugd met fijne ouders. Ouders die Elly en haar broers en zussen de vrijheid gaven. “Ik ging mijn eigen gang. Je begint natuurlijk al op jonge leeftijd met werken, voor mij was dat in een kruidenierswinkel. Maar stond het me niet aan, was ik er ook zo weer weg.” 

Muziekles 
Veertig jaar geleden had Elly zich geen moment voor kunnen stellen dat ze uiteindelijk zo verknocht zou raken aan het poetsen. Op de vraag of het schoonmaakvak altijd haar aandacht heeft getrokken krijgen we dan ook een duidelijk antwoord. “Oh nee, ik heb altijd muziekles gegeven op een muziekschool, een hele andere wereld. Dat heb ik tien jaar met volle overgave gedaan, totdat mijn dochter ziek werd. Dan kies je niet, dan ben je er voor je dochter.”    

Haar keuze voor Hago was destijds een bewuste. De ouders van Elly werkten vroeger ook op een school als schoonmaakkracht. “Acht uur per dag, vaak in de avonduren. Of zij het virus hebben doorgegeven? Nee, dan was ik het wel eerder gaan doen.” De passie voor muziek zat diep bij Elly, zo diep dat zelfs haar huidige man in de beginjaren soms niet op haar aandacht hoefde te rekenen. Ze begint te lachen. “Ha ha, toen we contact kregen dacht ik alleen maar aan muziek. ‘Ga maar met mijn zusje de stad in’, zei ik dan als ik geen tijd had. Ik leefde voor de muziek.” Doorwerkgever 
Voor Elly begon het avontuur bij Hago, waar ze ruim 25 dienstjaren kende. Toen Asito de schoonmaakwerkzaamheden drie jaar geleden overnam op het Nassau College verhuisde Elly mee. “Ik werk bij Asito namens Doorwerkgever, een detacheringsbureau voor mensen die willen doorwerken ondanks de pensioengerechtigde leeftijdIk moet er nog niet aan denken om thuis  te zitten, daar vind ik het werk veel te leuk voor.”  

Met een dubbel gevoel kijkt Elly terug op haar tijd bij Hago. “In de beginjaren heb ik het daar goed naar mijn zin gehad. Later werd dat minder, had ik veel verschillende objectleiders die ik zelden zag. Hooguit één keer per jaar. Bij Asito is dat anders. Ik krijg hier het gevoel dat ik erbij hoor. Vanaf het eerste moment had ik een klik met Wilma (objectleidster).” 


Voordame 
Inmiddels is Elly kind aan huis bij Asito, regelt ze als voordame de dagelijkse dingen en ontlast ze Wilma waar nodig. “In het verleden werd ik geregeld gebeld om elf uur ’s avonds. Dan waren er weer problemen met het alarm en dan ging ik naar school. Tegenwoordig doen we dat niet meer.” Wilma vult aan: “Haar man was hier in de avond conciërge. In die tijd woonden ze hier bijna met zijn tweeën, kregen ze zelfs warm eten. Hoe lang Elly zich nog aan de familie blijft binden is onduidelijk. “Ik maak in ieder geval dit schooljaar af. Daarna zien we wel verder. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt. Ik hou absoluut niet van geraniums. Tot nu heb ik het hartstikke naar mijn zin en ga ik lekker door.  

Wij wensen Elly nog heel veel werkplezier!    

Ken jij iemand die niet zonder Asito kan en het verdient om in een volgende editie van ‘Eindeloos verliefd’ mee te gaan? Geef het ons door via communicatie@asito.nl en wie weet staan we volgende week bij diegene op de stoep.