Terug naar overzicht

Mens

3 minuten leestijd

Gre Ottens

Gre Ottens werkt al tien jaar als schoonmaakkracht op Basisschool de Huifkar. Daarnaast heeft Gre een bijzondere hobby, Gre bakt taarten. Gre: “Het is een beetje uit de hand gelopen. Ik doe het omdat ik het leuk vind en het is erg verslavend.” Onder de naam Greetjes Baksels laat ze op Facebook al haar taarten zien. Ware kunstwerken!  “Ik maak alles zelf. Ik koop goede witte fondant en daar mix ik zelf de kleuren van. Ook de binnenkanten maak ik helemaal zelf. Ik kan dagen bezig zijn met het testen van dingen. Dan moet de hele familie eraan geloven. De eerste keer dat ik proefde dacht ik, als het zo smaakt komt het niet in mijn taart! Dat moet beter kunnen. Ik wil dat het echt lekker is.”

17%200904%20gre%20ottens%20foto%20gre

Enthousiast vertelt Gre: “Het mooiste vind ik dat je mensen blij maakt. Mooier dan dat kan toch niet. Kinderen met die blije bekkies als ze het resultaat zien. Ook voor bruiloften vind ik het zo bijzonder, dan nodigen ze mij daar voor uit! Zo bijzonder dat ze het vertrouwen hebben om mooi hun taart te laten bakken. En dat breng ik dan naar de locatie waar mensen de liefde voor hun leven gaan bezegelen. Mooi is dat.”

Een aantal kunstwerken van Gre

Trots

Geboortetaarten, aankondigingen van het geslacht bij een zwangerschap, jubilea, bruidstaarten, verjaardagstaarten, cupcakes. Allerlei opdrachten komen bij Gre binnen. “Ik geniet van de aanvragen. Dat ik een taart voor een bijzonder moment in iemands leven mag maken. Bijzonder! Ik ben blij dat ik mensen blij mag maken met zoiets simpels. De wereld is al somber genoeg!” Gre kijkt kritisch naar haar creaties, maar is vaak ook erg trots: “Soms ben ik helemaal verbaasd over mezelf. Dan denk ik, jee hoe krijg ik het voor elkaar. Ik begin er steeds meer aan te wennen dat ik iets kan wat ik leuk vind, en dan ook nog iets dat ik met mijn handen creëer. Ik ben best trots op mezelf.”   

De mooiste taart

“Als ik moet kiezen wat de mooiste taart is die ik tot nu toe gemaakt heb dan kies ik de dierentaart (zie foto). Ik ben vier dagen bezig geweest alleen al met het boetseren van de dieren met fondant. Dit is wel eentje die er echt uit springt. Levi vond hem fantastisch. Hij gaat naar de school waar ik schoonmaak. Als ik aan het werk bent zit hij soms op het schoolplein lekker te spelen met de rest van de kleuters. Dan ziet hij me en zegt hij nog steeds: “He Greetjes Baksel!”.

Gre en Asito

Over werken bij Asito vertelt Gre: “Asito is echt mijn werk, ik doe het met plezier. De taarten bakken doe ik natuurlijk ook met plezier. Maar het is mijn hobby. Ik vraag me af in hoeverre het nog leuk is als er druk op komt te staan? Ik heb nu alles zelf in de hand. Ik heb de vrijheid om nee te zeggen. Zestien uur in de week werk ik als schoonmaakkracht en ik bak een maximaal aan drie taarten per week.

Nog een bijzondere taart die is gemaakt door Gre. 

Meer creaties van Gre en hoe zij haar taarten maakt deelt zij op haar website en Facebook

Auteur
Asito