Terug naar overzicht

Mens

2 minuten leestijd

Ilse Smeets

Ilse Smeets maakt een autogarage, een magazijn, kantoren, kleedkamers en een bouwketen schoon. Ze werkt voor maar liefst vijf verschillende klanten en op sommige dagen is ze actief op wel acht panden. En dat is nog niet alles! Al haar klanten zijn tevreden over Ilse. Ilse is dan ook door drie mensen genomineerd voor Asito’s Schoonmaakkracht van het Jaar verkiezing.

17%200509%20detailpagina%20 %20ilse%20smeets

Ilse: “Ik vind de afwisseling erg leuk, het ene moment maak ik de smeerputten bij een autogarage schoon, het andere moment maak ik kantoren schoon en het volgende moment ben ik weer de kleedhokken op een bouwketen aan het schoonmaken. Die afwisseling is leuk. Ik vind schoonmaken ook gewoon leuk en het contact met de mensen en de waardering die ik krijg.”

Schoonmaakkracht van het Jaar

In 2016 is Ilse door drie mensen genomineerd voor de Schoonmaakkracht van het Jaar verkiezing, Chantal Vink medewerker facilitaire zaken bij Waterschap is daar één van: “Ilse doet meer, ze denkt mee en stuurt iedereen aan. Ze is prettig in de omgang; ze verstaat haar vak; ze communiceert open; én ze is niet bang voor overleg. Normaal communiceer je als klant vaak met de objectleiding, maar hier kan het ook één op één bij Ilse. ”

Ilse heeft uiteindelijk de verkiezing gewonnen en mag zich een jaar lang Schoonmaakkracht van het Jaar noemen: “Ik had het echt niet zien aankomen, de andere kandidaten waren zo sterk. Toen ik thuis kwam was alles versierd. De maandag erop bij het waterschap kreeg ik bloemen en een kadootje en ook daar was alles versierd. Iedereen wist er van. Ik heb een hele week gefeest. Ik werd door iedereen gefeliciteerd en ik kreeg veel appjes. Als ik door de gangen liep bij het waterschap was er elke keer iemand die riep: “Kampioentje!”. Die waardering is echt zo leuk! En nu wordt er vaker een praatje met me gemaakt, omdat ze mij wat beter kent.”

Chantal: “Wij krijgen elk jaar zo’n kaartje om je schoonmaakkrachten te nomineren. Ilse werkt nu drie jaar bij ons en ze spring er gewoon echt uit. Ze heeft feeling met de klant, met ons. Ze hoort bij het waterschap.”

Automatisch

Chantal: “Ilse is heel betrokken. Ze regelt veel. Eigenlijk meer dan je van haar mag verwachten. Het gaat voor Ilse vanzelf. Ze is ook zo betrokken als persoon.”

Ilse: “Een aantal schoonmaakkrachten werken hier langer dan ik en toch komen ze naar mij toe voor vragen. Ook als er mensen komen inwerken, dat mag ik altijd doen. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Een tijdje terug belde een collega van mij om 16:10 dat ze niet kon komen omdat haar moeder naar het ziekenhuis moest. Wij beginnen om 17:00 te werken. Ik ben toen gelijk in de auto gestapt, ik heb haar verteld rustig te blijven en dat ik het op zou lossen.”

Chantal: “Ze heeft het dubbel en dwars verdient om Schoonmaakkracht van het Jaar te worden. Ze heeft ermee in ons interne magazine de Waterspiegel gestaan met een leuk verhaal. We zijn trots dat Ilse bij ons werkt.”