Terug naar overzicht

Mens

4 minuten leestijd

Inge naar India

Soms gebeuren er dingen in een mensenleven waar je vrienden om je heen nodig hebt. Of geweldige collega’s die je proberen te helpen. Een jaar geleden werd bij collega Inge Ridder uitgezaaide dikke darmkanker met zegelringcelcarcinoom vastgesteld. Een soort kanker die bijna niet voorkomt en erg moeilijk te genezen is.  Inge gaat binnenkort naar India voor een alternatieve behandeling omdat er in Nederland weinig meer voor haar te doen is. Dit is een dure therapie die niet wordt vergoed door de verzekering. Haar collega’s besloten een actie op te zetten om geld in te zamelen.

18%200104%20mens%20inge%20ridder

op de foto: Johan Mensink, Inge Ridder en Celine Rietman


Celine Rietman is projectleider van Inge: “We hadden het met collega’s over de situatie. De behandeling in India is erg duur. € 100,- per dag! Ik zei gekscherend, laten we een actie opzetten. Ik belde onze vestigingsmanager Johan Mensink met het voorstel en hij had hetzelfde idee gehad. Dus we dachten we doen het gewoon!” Johan Mensink is vestigingsmanager in regio Oost: “Inge werkt al elf jaar bij Asito. Ze heeft het hart op de tong en is ontzettend gedreven. Zelfs nu ze zo ziek is wil ze blijven werken. We zien haar achteruitgaan, maar ze blijft vechten! Ze blijft doorgaan!” Inge: “Ik ben zeer blij en dankbaar voor alle reacties die ik in het afgelopen jaar heb mogen ontvangen. Ook dat beide vestigingen waar ik voor werk het toch mogelijk hebben gemaakt dat ik mijn (aangepaste) werk kan blijven uitvoeren.” 

Johan: "Elf jaar geleden zochten we bij Asito een gedreven objectleider. Ik ken Inge al mijn hele leven en dacht aan haar. Ze kreeg de baan en werkt nu nog steeds bij Asito. Wat een gedreven persoon, en wat een fijn mens!" Celine: "Ik hoorde van Inge dat ze naar India zou gaan om een behandeling te krijgen. Een behandeling met goede resultaten. Ik schrok van het feit dat er niets wordt vergoed." Johan: "En de kosten van de behandeling zijn in totaal € 18.000,-!! Voor een half jaar behandeling." Celine: "Er moest toch een andere oplossing zijn, dat we haar op de één of andere manier kunnen helpen. Inge wilde in eerste instantie niet om geld vragen. Maar ik zei: Wij willen je graag helpen. Johan en ik hebben de koppen bij elkaar gestoken en een actie opgezet. Inmiddels hebben we al bijna € 10.000,- opgehaald!"

Vele collega's en bekenden van het drietal hebben gedoneerd. Er komen veel lieve reacties binnen via de pagina, Inge's kapper die elke week de fooi doneert en mensen die Inge sterkte wensen. Turkan zegt: "Beste Inge, Ik denk dat je mij nog kent. Ik ben een oude medewerkster. Ik wens je veel succes en sterkte. En hoop dat je snel gaat genezen." Hartverwarmend om te lezen.

Kwaliteit voor leven

Inge zit inmiddels in de palliatieve fase van kanker. Dat houdt in dat uitzaaiingen zich door een deel van haar lichaam verspreid hebben. Veel gebruikelijke behandelingen tegen kanker zijn geen optie voor Inge: “De kans dat chemokuur bij mij werkt is gering. Daarnaast is het maar de vraag hoe ik uit de kuren kom. Voor mij staat de kwaliteit van mijn leven voorop. Ik geef niet op. Niet voor mijzelf, niet voor mijn man, niet voor mijn kinderen. Er is meer dan alleen chemo. Een reguliere arts raadde mij deze behandeling in India aan. Ik moet dit gewoon doen. Niets doen voelt als opgeven.”

Inge naar India

De kosten voor de behandeling zijn € 100,- per dag. Inge en haar familie hebben zelf al een aantal maanden bij elkaar gespaard. Maar dat is waarschijnlijk niet genoeg. Inge: “De doctoren hebben geschat dat ik ongeveer zes maanden nodig heb, maar het zou zo een jaar kunnen zijn. Dat kunnen ze pas bij aankomst met zekerheid vaststellen.” Johan: “Inge zit eigenlijk in haar reservetijd. Ze blijft sterk en positief. We hebben goede hoop dat deze behandeling haar kan genezen. En als we daar aan bij kunnen dragen. Graag!” Celine: “We willen Inge door middel van de actie de kans geven wat langer te kunnen worden behandeld. Al kunnen we haar een dag extra geven! Elk beetje helpt.”

Inge’s collega’s hebben een crowdfundingsactie opgezet om zo veel mogelijk geld voor Inge in te zamelen en roepen alle collega’s op om een klein steentje bij te dragen. 


Inge vertrekt midden maart naar India. 

Help mee en doneer!