Terug naar overzicht

Mens

3 minuten leestijd

Mijn naam is Hassan El Hachimi

Mijn naam is Hassan El Hachimi. Ik wil graag iets over mezelf vertellen zodat jullie een goed beeld krijgen van wie ik nou ben en hoe ik mezelf ontwikkeld heb binnen Asito. Ik wil jullie meenemen in mijn verhaal. 


Om jullie mee te nemen in mijn verhaal moeten we terug de geschiedenis in. Ik ben veertien jaar geleden begonnen bij Asito. Ik werkte toen twee uurtjes per dag als uitzendkracht bij de Gemeente Amersfoort. En ik vond het leuk. Ik vond de collega’s leuk en het werk ook. Maar het was ook heel zwaar. Ik was nog niet zo heel lang in Nederland. Ik had moeite met de Nederlandse taal. Daar kwam bij dat ik afgestudeerd was voor accountancy in Marokko. Ik had goede diploma’s op zak en was in de veronderstelling dat ik in Nederland werk zou vinden als accountant. Helaas kon ik deze droom niet najagen. Mijn mooie diploma’s waren niet geldig in Nederland. Ook de Nederlandse taal speelde een groot probleem voor mij. 

Ik was genoodzaakt ander werk te gaan doen; zo kwam ik bij Asito terecht. Twee uur per dag schoonmaken bij het gemeentehuis in Amersfoort. 

Deze fase noem ik fase 1

Wat vooral centraal stond in deze fase was het feit dat ik veel moeite en tegenslagen had. Ook was dit voor mij een periode van observatie. Toen ik bij Asito binnenkwam was ik af en toe onzeker. Ik moest keuzes maken en beslissing nemen. Ik realiseerde me dat ik het schoonmaken leuk vond. Ik was leergierig en wilde me zoveel mogelijk kennis opdoen en wilde me zoveel mogelijk specialiseren.
Ik kan me goed herinneren dat ik Ruud Floor gevraagd heb om cursussen om meer kennis op te doen. Ruud was de vloerenspecialist in onze vestiging. Ik mocht af en toe met hem werken. Ruud zag dat ik leergierig was en zo kreeg ik steeds meer uren.

Op dit moment komen we bij wat ik noem fase 2

Ik mocht cursussen volgen. Dit was zwaar vanwege de Nederlandse taal. Maar ik bleef doorzetten en haalde cursus na cursus. Zo heb ik algemene schoonmaakcursussen (SVS) gevolgd. Vervolgens heb ik cursussen Basisopleiding Periodiek Vloeronderhoud (BOPV) en (SVS) gevolgd. Vervolgens heb ik de Basisopleiding Voorwerker (BOVW) gevolgd. Vervolgens heb ik de ambulant OL en de DKS-control cursus gevolgd. Daarna de cursus vloerspecialist (SVS) gevolgd. Deze cursussen heb ik allemaal succesvol afgerond. 

Het bleef niet bij het halen van cursussen. Ik mocht de kennis in de praktijk brengen. Ik kreeg steeds meer het idee dat ik een belangrijke drempel over was. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen. Vertrouwen in een toekomst binnen Asito.

Wat een uitdaging was dit! Het leukste van deze fase was dat ik tijdelijk een dubbelrol had. Ik was tijdens deze periode namelijk ambulant objectleider en tegelijkertijd vloerenspecialist. Een leuke periode vol met uitdagingen vanuit mijn rol als objectleider en uitdagingen vanuit mijn rol als vloerenspecialist. 

Dat brengt mij bij fase 3 binnen Asito

Dit is de fase van de vruchten plukken. Hier komt ook de ware win-win situatie naar boven drijven. In deze fase heb ik veel kennis en werkervaring opgedaan. Ik word door velen als een specialist gezien die hard werkt. Door kennis en ervaring heb ik het enorm naar mijn zin binnen Asito en word ik ook gewaardeerd. De klant is tevreden omdat zij zien dat er serieus gewerkt. Ons bedrijf profiteert hier ook van omdat de klant tevreden over ons is omdat wij goede kwaliteit leveren.

Dit was mijn verhaal. Met dank aan al mijn collega’s die mij geholpen hebben. Mede dankzij hen ben ik zover gekomen binnen Asito. 
Hartelijk dank allemaal!

Hassan El Hachimi