Terug naar overzicht

Mens

1 minuut leestijd

Miranda Spits

Miranda is vanuit de Werksetting in Den Haag ingestroomd als medewerker bij Asito. Ze heeft zes jaar in de bijstand gezeten en was fanatiek op zoek naar een baan als receptioniste.

In de moeizame arbeidsmarkt is het Miranda niet gelukt om als receptioniste aan het werk te komen. Toch gaf ze aan bij de gemeente dat ze graag wilde werken. Ze wil deel uit maken van de werkende maatschappij en had behoefte aan sociale contacten. Dat dit betekent dat ze haar drie jaar oude dochtertje naar de opvang moest brengen vond ze eigenlijk geen probleem. Miranda: “Werken is ontzettend leuk. Je hebt veel contacten met collega’s en met het personeel.” 

Het accepteren dat ze in de schoonmaak aan het werk ging, vond Miranda in eerste instantie lastig. Voor Miranda is het werken bij Asito een opstap. “Straks als er wel weer banen zijn als receptioniste dan heb ik laten zien dat ik goed werk aflever.” Toch blijft het voor Miranda soms moeilijk. “Ik ben nu nog steeds gedeeltelijk afhankelijk van de uitkering, dus financieel houd ik er niets aan over. Ik doe dit voor mezelf, omdat ik graag werk en ergens onderdeel van uit wil maken. Op de moeilijke dagen, als je je iets minder lekker voelt, moet je de motivatie toch weer opbrengen. Het zou zo fijn zijn als ik aan het eind van de maand net iets meer zou overhouden. Dat werken toch beloond wordt.”