Terug naar overzicht

Mens

2 minuten leestijd

Mohamed Ayari

Mohamed is vanuit de bijstand via de Werksetting begonnen als schoonmaakkracht voor een schoonmaakbedrijf in de regio Den Haag. Uiteindelijk kreeg hij daar een contract van tien uur. “Ik wilde volledig van die uitkering af, mijn eigen centen verdienen. Via het Werkgeversservicepunt werd me verteld over een 32-urige baan als schoonmaakkracht bij Asito. ‘Gewoon doen!’ Dacht ik. Ik werk nu fulltime. Inmiddels heb ik een vaste aanstelling gekregen en werk ik al 2,5 jaar voor Asito.”
17%200509%20detailpagina%20 %20mohamed

Toen Mohamed via de Werksetting begon, zat hij in de schuldsanering: “Ik heb in totaal drie jaar in de schuldsanering gezeten. Ik ben sinds maart volledig uit de schulden. Het was bikkelen. Ik heb een dochtertje van negen en ik vind het belangrijk dat ze sport. Af en toe moest ik de keuze maken tussen een tramkaartje, zodat ze naar zwemles kon, of een brood kopen. Dan koos ik voor het eerste. En dan kom je toch de volgende dag zonder brood op werk.” Het geld dat Mohamed verdiende ging naar de schuldsanering: “Ik dacht: ‘Ik wil werken, het maakt niet uit dat mijn geld naar de schuldsanering gaat. Als ik straks bij de schuldsanering weg ben, heb ik tenminste een fulltime baan.’ Ik wilde mijn carrière opstarten.” Hij geeft aan dat de moeilijkste momenten waren wanneer hij er financieel niet uitkwam. "Ik geef niet op. Ik moest uit de schuldsanering komen, ik wilde eruit komen. Ik ben trots op mezelf dat ik zover gekomen ben.”

Facilityhost

Inmiddels is Mohamed aan de slag als Facility Host: “We hebben een tijd terug een brainstormsessie gehad met het Provinciehuis waar ik werk. Zij wilden de schoonmaakkwaliteit overdag hoog houden. Toen is de functie Facility Host ontstaan. Overdag houd ik de schoonmaakkwaliteit in de gaten; ik zorg dat alles schoon blijft; ik zorg dat de bevoorrading van de kantoorartikelen op peil blijft; en ik ben aanspreekpunt voor de pandgebruikers. Ik ken de pandgebruikers en ik voel me een onderdeel van het team.”
"Ik geef niet op. Ik moest uit de schuldsanering komen, ik wilde eruit komen. Ik ben trots op mezelf dat ik zover gekomen ben.”

Ambitie

In de tijd dat Mohamed voor Asito werkt heeft hij vier opleidingen gevolgd: de Basisvakopleiding Vloerenspecialist, Kwaliteitscontroleur, Hospitality en de Basisvakopleiding Schoonmaak. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik zou graag objectleider willen worden. Ik kijk erg naar mijn leidinggevende Rehman op. Ik zie hoe goed hij het doet en hoe hij alles aanpakt. Er komt veel bij kijken als objectleider. Ik kan nog veel leren, maar ik denk dat het haalbaar is om objectleider te kunnen worden!” 

Ten tijde van het schrijven en publiceren van dit verhaal is Mohamed doorgestroomd naar een nieuwe baan. Er was een opening in het posthuis op het Provinciehuis Zuid Holland waar Mohamed voor Asito schoonmaakte. Hij heeft deze baan gekregen en werkt nu als technisch uitvoerend medewerker. Asito is trots dat Mohamed heeft kunnen doorgroeien naar deze positie.