Terug naar overzicht

Mens

1 minuut leestijd

Shailindra Poedai

Shailindra Poedai is Projectleider, samen met het Werkgeversservicepunt in Den Haag heeft Shailindra de Werksetting vorm gegeven. Shailindra: “Iedereen verdient een kans. Ik wil mensen motiveren weer volop aan de slag te willen gaan.”
17%200509%20detailpagina%20 %20shailindra

Shailindra heeft ooit zelf de kans gekregen om zich bij Asito te ontwikkelen van schoonmaakkracht tot projectleider: “Nu wil ik graag anderen ook de kans geven om zichzelf te ontwikkelen.” Samen met WSP gaat Shailindra in overleg om de mensen uit de Werksetting weer aan het werk te krijgen. “We leren ze een aantal werknemersvaardigheden zoals op tijd komen. We geven ze zo veel mogelijk begeleiding, zodat ze na het traject weer voor de volle honderd procent aan het werk kunnen. Eén keer in de twee weken gaan we een gesprek aan met de deelnemer en de coach van de Werksetting. Over hoe de deelnemers het doen; hun vooruitgang; hun werkhouding en hun houding ten opzichte van de leidinggevende of van hun collega’s. Wij kijken hoe wij ze beter kunnen helpen in de weken die nog volgen.”

Uitdagingen

“Ik laat me niet bij één keer tegenslag uit het veld slaan.” Shailindra geeft aan dat het in sommige gevallen best een uitdaging is om mensen weer in beweging te krijgen: “Je hebt twee categorieën mensen: zij die wel kunnen maar niet willen én zij die wel kunnen en wél willen. De mensen die niet willen kosten de meeste energie. Ik houd ze een spiegel voor, probeer ze te laten zien dat wanneer ze niet in beweging komen, ze in een spiraal van sollicitatiegesprekken komen en ze uiteindelijk gekort worden op hun uitkering. Dan kun je er beter een keer voor gaan en kijken wat het je oplevert. Ik vind het belangrijk hierover te praten. Dit project kost tijd. Geen energie. Het levert energie op!” 
Auteur
Asito