Terug naar overzicht

Mens

2 minuten leestijd

Werken om te leren; Hasan blijft zichzelf ontwikkelen

De 33-jarige Hasan is geboren in Turkije en woont al sinds zijn 23e in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft een prachtig gezin, hij ontwikkelt zich volop in zijn baan bij Asito en heeft een leuke hobby. Toch vond Hasan het lastig een eigen plek te vinden, zijn leidinggevenden op het NS Station Utrecht Ring waar hij werkt, hebben hem die toch gegeven.

19%200911%20hassan%20%282%29

Blijven ontwikkelen en specialiseren 

Om rust en een baan te hebben waar hij plezier uit haalt, is Hasan zich gaan ontwikkelen in zijn werk. Hij heeft meerdere diploma’s bemachtigd, zoals het digitaal veiligheidspaspoort voor werken op het perron, het VCA-certificaat, schoonmaakdiploma’s én een taaldiploma. Hij vindt het leuk en belangrijk om te leren en hij heeft al zijn lessen en examens in het Nederlands gemaakt: “Ik kon de lessen voor het digitaal veiligheidspaspoort wel volgen in het Turks, zodat ik het sneller kon leren. Maar het examen wordt vaak alleen in het Nederlands afgenomen. Maar niet alles uit de lessen komt overeen met het examen, want sommige Turkse woorden hebben geen betekenis in het Nederlands. Dus dan maar beide in het Nederlands, want het examen is al moeilijk genoeg”.

En Hasan is eigenlijk nog lang niet klaar met leren. Hij vindt het werken bij Asito erg belangrijk, dus een glazenwasser-diploma lijkt hem leuk om ook nog te behalen. En hij repareert ook wel eens de schoonmaakmachines op Utrecht ring. Hij zou wel eens verder willen met die technische achtergrond.

Samen naar de toekomst kijken

Karien Paalman, objectleider Stationsreiniging: “Hasan is echt heel slim, hij heeft altijd een goed idee over bepaalde zaken en wil graag mee denken, zoals met de planning voor het periodieke werk. Hij weet veel beter dan ik wat er speelt. En dan niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn collega’s. We zijn nu in gesprek over zijn toekomst bij ons en eventueel een opleiding want we willen dat hij verder groeit”.

Ondertussen is er een traject gestart om Hasan op te leiden tot meewerkend voorman. In dit traject is zijn technische achtergrond meegenomen en wordt hij opgeleid tot keurmeester. “We zijn zo trots op hem, want in april is Hasan geslaagd voor de cursus Keurmeester Elektrische Apparatuur. Hij is nu bezig met de cursus Inspectie Draagbaar Klimmateriaal en aan het eind van het jaar gaat hij deelnemen aan de cursus Keurmeester Landbouw-, Tuin-, Park- en Bouwmachines.”

Judith Leene, vestigingsmanager NS-stations voegt als laatst nog toe: “Je moet goed luisteren naar je medewerkers. Alleen door goed te luisteren weten we waar de behoefte is en kunnen we verder helpen met hun ontwikkeling”.