Terug naar overzicht

Partnership

1 minuut leestijd

Asito en Zuyd Hogeschool

Bij Zuyd Hogeschool werken sinds september 2015 in totaal 64 Asitomedewerkers, circa twintig van hen komt uit de bijstand of is langdurig werkloos geweest. Asito Limburg Zuid heeft hiervoor bijstandsgerechtigden en langdurig werklozen aangenomen, die professioneel schoonmaker zouden willen worden.
Zuyd%20hogeschool

Samen met Probe Consultancy, het UWV en gemeenten is gezocht naar mensen met langdurige afstand tot de arbeidsmarkt. Met zestien mensen is uiteindelijk een traject aangegaan. Ze zijn in juli en augustus 2015 klaargestoomd om vanaf september aan het werk te gaan. Een klein jaar later zijn vijftien medewerkers nog aan het werk en het gaat goed met ze. Wouter Thommassen, personeelsmanager Asito in de regio Zuid “Omdat de meeste van hen langdurig werkloos is geweest, kostte het wat meer tijd om aan de structuur van een reguliere baan te wennen. Maar ze zijn nu volwaardige medewerkers.”

Ligne

Twee locaties van Zuyd Hogeschool gaan vanaf het schooljaar 2016-2017 naar een nieuwe locatie in Sittard. Deze locatie, genaamd Ligne, zal een multifunctioneel gebouw worden, met onder andere een school, een museum en een bibliotheek. Wouter Thommassen:“Asito gaat bij Ligne aan het werk met twee of drie Wajongeren, die zullen worden ingezet voor de dagschoonmaakdienst. Samen met Probe zijn we op zoek gegaan naar geschikte mensen. We zijn een proefperiode gestart gedurende de zomer waarin de Wajongeren worden opgeleid.”

1000 mensen

Asito heeft in juli 2015 de Charter Diversiteit van de Stichting van de Arbeid ondertekend. Asito wil in drie jaar tijd van 1000 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking de afstand verkleinen. Inmiddels is de afstand van ruim 700 mensen weggenomen.
Auteur
Asito