Terug naar overzicht

Partnership

2 minuten leestijd

De Wil van het ADG Congres

“Het past goed in deze tijd van extreme verandering, waar je alleen succesvol kunt zijn met een sterke wil en samenwerken.” Het thema van het ADG congres was dit jaar: De Wil van. Onder het motto: ‘Waar een wil is, is een wij,’ spraken inspirerende sprekers zoals Margriet Sitskroon, Yuri van Geest en Daan Roosegaarde over de Wil van het brein, de Wil van de wereld verbeteren en de Wil van nieuwe technologie.
Adg%20congres

Voor het eerst dit jaar was er de optie om stellingen en vragen tijdens het congres te beantwoorden via een app op uw telefoon. Deze interactieve optie maakte het mogelijk om meningen voor en na presentaties te peilen. Eén van de vragen die gesteld werd was: “Is de voorzitter van de Tweede Kamer gerechtigd om mee te mogen stemmen in de Kamer?”

Feedback

94% van de bezoekers beoordeelde het congres met een acht of hoger. Vooral de presentatie van Margriet Sitskroon werd goed beoordeeld. Mevr. Sitskroon sprak over de wil van het brein, ze haalde hierbij actuele onderwerpen en interessante onderzoeken aan. Eén van de voorbeelden die ze gebruikte, is het marshmallow onderzoek. Waarbij kinderen de keuze wordt gegeven één marshmallow op te eten of te wachten en een tweede marshmallow te krijgen.“Boeiend, inspirerend en goed te volgen presentatie. Over hoe onze hersenen ons laten genieten of lijden en dat we daar ook nog keuzes in kunnen maken.”

“Ik vond dit congres zeer informatief en bijzonder boeiend – ik zou ervoor pleiten volgend jaar weer met inspirerende sprekers te komen die veranderingen teweeg kunnen brengen. Sprekers als Yuri van Geest en Daan Roosegaarde maken een verschil in het dagelijks denken en laten je verder denken dan overmorgen.”

Het achtste ADG congres vond plaats op 21 maart 2017 te Spant

De Wil

Het ADG congres was tevens de lancering van ‘De Wil’. Waarin De Wil wordt voortgezet in een nieuw initiatief. De Wil als een kapstok van maatschappelijk relevante initiatieven die maatschappelijke problemen aanpakken. Met als doel dat ondernemers, burgers en politiek samen een bijdrage leveren.
Bekijk de video