Terug naar overzicht

Partnership

2 minuten leestijd

WasZeker: het nieuwe wasproces van Asito en Marbell

Bij het schoonmaken van complete ziekenhuizen komt behoorlijk wat organisatorisch werk kijken. Zo moet er nagedacht worden over hygiëne-eisen, patiëntveiligheid en het inrichten van het wasproces. Bij klant van Asito, het Jeroen Bosch ziekenhuis, was dit proces niet optimaal ingericht. Hoog tijd voor een verbeterslag! Samen met textielreiniger Marbell heeft Asito het nieuwe wasproces WasZeker ingericht. Een unieke samenwerking die ervoor zorgt dat er altijd voldoende schoonmaakmateriaal is en bovendien binnen de hygiëne-eisen gewerkt wordt. WasZeker dus!

Onvoldoende schoonmaakmateriaal
“Hoe zijn wij altijd zeker van genoeg moppen en doeken? En hoe kunnen we de JCI-eisen direct meenemen in ons wasproces?” Over deze vraag boog Mariken Koek, vestigingsmanager bij Asito, zich. Door het jaar heen verdwenen er steeds meer doeken en moppen omdat deze bij het vuilnis belandde of in een andere wasserij terecht kwamen. De schoonmaakkrachten gingen zelfs moppen en doeken “hamsteren” zodat ze zeker waren van genoeg schoonmaakmateriaal voor de volgende ronde. Tijd om orde op zaken te stellen. Mariken: “We zijn dus op zoek gegaan naar een nieuwe textielreiniger en zijn zo bij Marbell terecht gekomen.”


WasZeker pakketten
Mariken: “Eenmaal om tafel met Marbell hebben wij gezocht naar een manier om ons wasproces zo optimaal mogelijk in te richten. Zo kwamen we op het idee om te werken met taakgerichte WasZeker pakketten.” WasZeker pakketten zijn pakketten met daarin het precieze aantal moppen en doeken voor één bepaalde taak. Een schoonmaakkracht krijgt iedere dag een eigen schoonmaakpakket per taak. Op deze manier zijn zij verzekerd van het juiste aantal doeken en moppen voor de taak. De WasZeker pakketten worden bovendien geseald aangeleverd. Dit zorgt ervoor dat de paketten direct voldoen aan de richtlijnen die volgens de JCI-normering gesteld worden. Compleet JCI-proof dus!

Van pilot naar implementatie
In januari 2018 zijn Asito en Marbell gestart met een eerste pilot in een deel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Mariken: “Het nieuws over de taakgerichte pakketten verspreidde zich als een lopend vuurtje onder de schoonmaakkrachten. Zij waren enthousiast en wilden er ook mee aan de slag.” Vanaf september is het wasproces op alle afdelingen van het Jeroen Bosch ziekenhuis geïmplementeerd. Mariken: “Het nieuwe wasproces werkt uitstekend, elke dag ontvangen we honderd pakketten met daarin precies genoeg moppen en doeken. Wanneer Marbell de pakketen levert, nemen ze direct weer netjes de vuile was mee!”

Wast jouw organisatie al WasZeker?
Is het “WasZeker” wasproces iets voor jouw klant of organisatie? Wij geven je vijf redenen:

  • Bewezen tijdsbesparing
  • Schoonmaakmateriaal dat voldoet aan de hygiëne-eisen volgens de JCI normering.
  • Geen verspilling, altijd verzekerd van juiste aantallen doeken en moppen
  • Verbetering medewerkerstevredenheid
  • Focus op het primaire proces

Meer informatie? Neem contact op me: Inge de Jongh, operationeel manager Cure bij Asito. Tel: +31 40 252 54 31