Terug naar overzicht

Technologie

1 minuut leestijd

Afvalbakken met sensoren

Asito werkt samen met Mic-o-Data aan een pilot om de toepassing van sensoren in afvalbakken te testen. De beide van oorsprong Twentse bedrijven hebben de krachten gebundeld om de nieuwste innovatie in de schoonmaakwereld verder te ontwikkelen.

17%200519%20detailpagina%20 %20afvalbaksensoren

De sensoren van Mic-o-Data geven schoonmaakkrachten een seintje wanneer de vuilnisbak geleegd moet worden. De sensor staat in verbinding met de iPad van de schoonmaakkrachten. Tim Blömer Directeur Mic-o-Data: “Het mooie van onze technologie is dat niet alleen de actuele vulgraad wordt gemeld, ook wordt exact voorspeld wanneer de vuilnisbak vol zit. Zo weten schoonmaakkrachten precies wanneer ze bij welke vuilnisbak moeten zijn.”

Arjan Geurtsen, Manager Business Development Asito: “Sensoren zullen over een aantal jaren niet meer weg te denken zijn in de schoonmaakwereld. Asito wil daarom graag vooroplopen om de verschillende toepassingen van sensoren in het facilitaire domein te ontdekken.. Daarom zijn we zo blij met dit gezamenlijk project. Mic-o-Data heeft de technologie, Asito heeft kennis en kunde van het schoonmaakproces wantet zijn uiteindelijk de schoonmaakkrachten die hiermee gaan werken. Het is mooi dat wij dit samen met Mic-o-Data en onze klanten kunnen oppakken. Dat past helemaal in onze visie op innovatie, namelijk dat we dat niet alleen kunnen maar samen moeten werken met partners met dezelfde ambitie

Naast Schiphol en NS hebben Asito en Mic-o-Data nu ook een locatie in het Twentse waar zij de afvalbak sensor testen. Binnenkort wordt er namelijk een pilot gestart op een locatie van de scholengemeenschap het ROC van Twente.