Terug naar overzicht

Technologie

1 minuut leestijd

De toekomst van glasbewassing

Op 16 maart demonstreerden Asito en KITE Robotics de KITE Glazenwasrobot op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier werd de toekomst van glasbewassing getoond. Dit ingenieuze geautomatiseerde systeem reinigt automatisch, zonder menselijke handeling, glas en gevels op grote hoogte. De roterende borstel poetst ramen en gevels van elk pand smetteloos schoon, ook in de hoeken die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn.

17%200519%20detailpagina%20 %20kite%20robotic

Robotisch glazenwassen beschikt over vele voordelen ten opzichte van handmatig glazenwassen. Bovendien profiteert niet alleen de gebouweigenaar maar ook de architect, facilitair manager, glazenwasser en zelfs de gebruiker. De KITE Robot (www.kiterobotics.com) bespaart kosten en inspanning wanneer grote façades en moeilijk bereikbare oppervlakken gereinigd dienen te worden. De KITE Robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan. De rol van de glazenwasser verwordt tot die van operator die vanaf de grond de machine bedient en zo meer tijd heeft voor andere klussen of oppervlakken waar de robot niet bij kan.

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Robotisering, kantelen van de economie, zelfsturende platforms, nanotechnologie…. Asito treedt deze veranderingen met open vizier tegemoet, samen met u. Technologie maakt steeds meer mogelijk.

Asito is constant op zoek naar innovaties in en buiten de branche. Wij houden ervan om innovaties samen met klanten te testen. Asito gebruikt de KITE Robot al voor het bewassen van gebouwen op de Universiteit Twente. De komende tijd zal de robot ook samen met andere klanten getest worden. Uit de eerste ervaringen blijkt dat de KITE Robot veilige omstandigheden creëert en schone gebouwen: niet alleen het glas maar de gehele gevel wordt direct bewassen. De glazenwasser krijgt er een rol bij als operator, die vanaf de grond de robot aanzet en zo meer tijd heeft voor andere zaken die op dat moment aandacht vereisen bij de klant. Hospitality in optima forma.