Terug naar overzicht

Technologie

2 minuten leestijd

Robotisering geeft ruimte voor menselijke strategie

Er is in Japan een hotel waar alleen de schoonmaakkrachten en de beveiliging mensen zijn. De rest van het personeel bestaat uit robots. Een robot regelt de temperatuur in de kamers; bij het inchecken word je geholpen door een robot en een robot brengt de koffers naar de kamers.
Intellibot

Technologie maakt een exponentiële groei mee, Asito wil innovatieve ontwikkelingen omarmen en hun volle potentie benutten. In de toekomst zullen steeds meer robots taken in de facilitaire branche op zich nemen. Repetitieve en gestructureerde taken kunnen worden geautomatiseerd. Omgaan met mensen of incidenten is lastig voor een robot, daar heeft hij menselijke assistentie bij nodig. Asito ziet daarom de rol van robot als ondersteuning, niet als vervanging.

Asito gelooft dat robotisering ruimte geeft voor een menselijke strategie, dit maakt de mens niet overbodig, maar juist belangrijker. Robotisering, of andere nieuwe technologie, gaat ons helpen banen gezonder en efficiënter te maken. Arjan Geurtsen, manager Marketing en Business Development Asito: “Robots gaan er in onze visie niet voor zorgen dat veel banen verdwijnen; wel dat banen anders worden.”

In december vorig jaar werd voor de eerste keer Asito’s schrobzuigrobot, de Intellibot, getest bij Achmea. Sinds mei is de Intellibot officieel aan het werk bij Grolsch. Ook is Asito bezig met een roadshow door Nederland om te demonstreren wat de Intellibot kan en hoe deze kan worden ingezet. Indien u aanwezig wilt zijn en deze nieuwste ontwikkeling in de schoonmaakbranche wilt zien, meldt u dan aan via events@asito.nl.    

Bekijk de video