Technologie & de mens

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Robotisering, kantelen van de economie, zelfsturende platforms, nanotechnologie…. Asito treedt deze veranderingen met open vizier tegemoet, samen met u. Technologie maakt steeds meer mogelijk.


Verandering van tijdperk

‘We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.’ Jan Rotmans sprak deze woorden op ons congres in 2015 en schudde daarmee de hele branche wakker. Asito is constant op zoek naar innovaties in en buiten de branche. Wij houden ervan om innovatie samen met klanten te testen. Zo blijft u als klant ook op de hoogte van de laatste ontwikkelen en we zien meteen of innovaties ook in de praktijk toepasbaar zijn. Onze visie is dat technologie de mens moet ondersteunen, niet andersom. Enkele praktijkcases verduidelijken dit.

“Het sociale gezicht en de ondernemendheid van Asito gaan hand in hand met die van de UT. We zijn erg blij met de inzet van de schoonmaakkrachten van Asito.”

"We hebben een perfecte samenwerking met Asito. Het resultaat is goed. Asito heeft goed meegedacht en was erg flexibel om het nieuwe resultaat gerichte contract in te richten."

Universiteit Twente
Dimence

Robotisering

Asito heeft als één van de eerste Nederlandse schoonmaakbedrijven een eigen schoonmaakrobot aangeschaft. Ons doel is om te onderzoeken hoe deze robot de dienstverlening voor de klant kan verbeteren en het werk van onze schoonmaakkrachten interessanter kan maken. Om dit te doen, zijn we direct gestart met demonstraties van de robots waarbij niet alleen Asito medewerkers, maar ook klanten aanwezig waren. De komende tijd zullen we uitgebreide tests uitvoeren om er achter te komen wat de robot te bieden heeft, maar ook wat hij vraagt van onze medewerkers.

Asito Element

Onlangs introduceerde Asito haar eigen schoonmaakmethode Asito Element. Deze methode is gebaseerd op de microvezelmethode met gebruik van een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel op basis van waterstofperoxide en perazijnzuur. Bij gebruik valt het middel uiteen in water, zuurstof en een beetje azijn. Het levert betere schoonmaakresultaten op, de methode is minder fysiek inspannend voor onze schoonmaakkrachten en het vervangt meerdere verschillende schoonmaakmiddelen waardoor er minder verpakkingsmateriaal moet worden vervoerd en als afval overblijft. Samen met enkele klanten en de schoonmaakkrachten die daar werken, is Asito Element uitvoerig getest.

Sensoring

Meten is weten. Dat is niets nieuws. Met steeds goedkopere sensoren die beschikbaar komen, loont het om ze op steeds meer plaatsen in te zetten. Asito doet proeven om op verschillende plekken en met verschillende doelen metingen te verrichten. Waarom? We willen er achter komen waar meten echt zin heeft en bij kan dragen aan betere beleving en dienstverlening.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Op basis van uw offerteaanvraag adviseren wij u graag welke schoonmaakoplossing het beste bij u past. Wij nemen contact met u op en maken vervolgens een offerte op maat voor u.

Vraag offerte aan Of neem contact met ons op

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito

Asito bedrijfsfilm